Negeren van slagbomen blijft dagelijkse kost, ook in Merchtem

Dan sta je daar te wachten voor een gesloten overweg aan het Merchtemse station en plots word je geconfronteerd met dat waar Infrabel al jaren voor waarschuwt en iedereen probeert voor te sensibiliseren: het oversteken van een gesloten bareel.

Een jong stel komt aangelopen terwijl de trein richting Dendermonde het station aan doet. De man en de vrouw moesten blijkbaar die trein halen en zouden die ook halen, daar was niets aan te doen! Ook een toeterende auto deed er niet toe! Ondanks een rood licht en gesloten slagbomen staken ze zonder rond te kijken de sporen over!

Dan vraagt een mens zich af hoe zoiets mogelijk blijft? Zijn er in de media nog niet genoeg voorbeelden getoond met een noodlottige afloop? Iedereen die regelmatig Klei, Stationsstraat, Mieregemstraat of Sleewagen frequenteert weet ondertussen al lang dat er geregeld twee treinen op hetzelfde moment voorbij razen. Soms gaan de slagbomen omhoog om halfweg te stoppen en opnieuw naar beneden te komen! Blijkbaar blijven sommigen toch hardleers en is het weer wachten op het volgende incident, met meestal een slechte afloop! (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be