Berre, Starsailor, een High Voltage Party en nog zoveel meer, Rock Ternat wil festivalzomer met een knal afsluiten

De festivalzomer loopt stilaan op zijn einde, maar eerst moet Rock Ternat nog passeren. Komend weekend kan je er gaan genieten van onder meer een High Voltage Party op vrijdag, De Mens, Berre en Starsailor op zaterdag en lekker lokale hapjes en drankjes.

Het hoofdpodium staat er al, maar verder is het nog een drukte van jewelste op het festivalterrein van Rock Ternat op de parking van sportcentrum Puls. Vrijdagavond moet het feestje hier losbarsten. Organisator Kevin De Hertogh werkt al het hele jaar door samen met een twintigtal andere vrijwilligers toe naar dit weekend. 

“We zijn er bijna klaar voor. Er is voor dit weekend alvast mooi weer voorspeld, we verwachten de perfecte festivalcondities”, zegt Kevin De Hertogh. Dat zien ze bij Rock Ternat ook aan de ticketverkoop. “Onze vip-ruimte op zaterdag is al volledig uitverkocht en ook de ticketverkoop komt in een stroomversnelling. We hopen om vierduizend tickets per dag te kunnen verkopen, dan zullen we volledig uitverkocht zijn zoals met onze eerste twee edities.”

Rock Ternat keerde na een afwezigheid van zeven jaar in 2021 terug op de festivalkalender en lijkt zijn plekje eind augustus gevonden te hebben in een alweer drukke festivalzomer. “We proberen ons te onderscheiden van de andere festivals door volop te kiezen voor Belgische artiesten. We pikken er ook altijd enkele artiesten uit die deze zomer nog niet op veel podia te zien waren”, aldus Kevin.

Zaterdag opent de festivalpoort al om 16.30 uur en volgen er optredens van lokale toppers als Kajikama, De Mens en Berre en Belgisch talent als Compact Disk Dummies en Used. En opvallend: voor het eerst ook een artiest van over ‘t water. “De Jeugd van Tegenwoordig komt uit Nederland maar met Starsailor hebben we onze eerste Britse band te gast. We zijn heel fier dat ze exclusief in Ternat komen spelen. Het doel blijft om Belgisch talent te programmeren maar die vijver is niet zo heel groot. En dit was echt een opportuniteit.”

Daarom kiest Rock Ternat op vrijdag ook voor een ander concept dan gewoonlijk. “Op het hoofdpodium brengen drie geweldige coverbands een eerbetoon aan drie iconische platen uit 1994. Nadien zorgen Tomas De SOete, Emiel De Mey, Annelies Orye en Eppo Janssen, dj’s van radiozender Willy, voor de betere rockschijven tijdens de High Voltage Party”, legt Kevin uit.

Wie liever van beats en cocktails houdt, kan vrijdagavond terecht in de Horta Secret Garden naast het hoofdpodium. Daar zorgen dj Vega en Mambele met het Dansbenen-concept voor een heus feestje. “In onze secret garden kan je het hele weekend ook proeven van lokale Pajotse producten.”

Wie dit weekend naar Rock Ternat komt, kan de fiets veilig achterlaten in de CM-fietsenstalling op de Markt van Ternat. Parkeren met de auto kan dan weer gratis aan het station van Ternat of op een betalende bezoekersparking in de Van Cauwelaertstraat. Alle info: www.rockternat.be

Topartikels bij Goeiedag.be