Brusselsesteenweg in Brussegem terug open

Het Agentschap Wegen en Verkeer laat weten dat het nieuw Hoppinpunt bijna klaar is en dat de schoolomgeving een stuk veiliger is ondertussen. Vrijdagnamiddag 12 juli ging, na zeven weken werken, de Brusselsesteenweg (N290) in Brussegem weer open. De basisschool Rinkeling kreeg een veilige oversteekplaats en het agentschap bouwde ook twee nieuwe bushaltes met verhoogd perron.

“Er is nu een middeneiland in het midden van de weg, zodat de schoolkinderen en andere voetgangers veilig, in twee bewegingen kunnen oversteken. De verbeterde inrichting heeft ook een vertragend effect op het autoverkeer. En de overstekende voetgangers en fietsers zijn nu beter zichtbaar,” staat er in het persbericht dat AWV uitstuurde.

De Brusselsesteenweg in Brussegem is een drukke verbindingsweg. Er is nu een middeneiland in het midden van de weg, zodat de schoolkinderen en andere voetgangers veilig, in twee bewegingen kunnen oversteken. De verbeterde inrichting heeft ook een vertragend effect op het autoverkeer. En de overstekende voetgangers en fietsers zijn nu beter zichtbaar.

De bushalte ‘Brussegem Noorden’ wordt binnenkort officieel een Hoppinpunt. De parking die de gemeente bouwt naast de weg, is bijna klaar. Ondertussen is er ook al een mooie verbinding aangelegd tussen die nieuwe parking en het (kaats) plein of de parking voor de Feestzaal Brussegem.

Het Agentschap Wegen en Verkeer legt binnenkort nog een nieuw stuk voetpad aan, zodat de gebruikers van de parking gemakkelijk van hun auto naar de bushaltes kunnen stappen. Het agentschap zal ook de fietsbeugels terugplaatsen en binnenkort komt er ook een nieuwe fietsstelplaats. Pendelaars zullen dus weldra veel vlotter en comfortabeler kunnen schakelen tussen de bus, de fiets en de personenwagen.

Wat is een Hoppinpunt in feite? Anton De Coster, woordvoerder van Agentschap Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant: “Hoppin gedoopt in de communicatie naar het brede publiek, is de nieuwe mobiliteitsvisie voor Vlaanderen. Met Hoppin zet Vlaanderen in op efficiënter, duurzamer en flexibeler openbaar vervoer voor iedereen. Combimobiliteit staat daarin centraal: het combineren van verschillende vervoermiddelen om vlot een bestemming te bereiken. Vraag en aanbod worden daarvoor op elkaar afgestemd en alle oplossingen voor het openbaar vervoer worden gebundeld onder één herkenbare naam, Hoppin. De trein, tram en bus blijven vaste waarden.” (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be