Spaden van Bûûmplanters gestolen!

Het is allesbehalve een vroege aprilgrap, maar iemand is met de spaden van de Bûûmplanters aan de haal gegaan. Bij de aanplanting van het Lange Lindenbos op Terlinden-Langevelde hadden de ervaren boomplanters heel wat materiaal of een kruiwagen vol ‘schuppen’ mee. Die zijn broodnodig om meer dan 13.000 boompje in de grond te steken. In de nacht van zondag op maandag werden al die spaden, op twee na, ontvreemd op het plantterrein.

Een dik probleem dus want vanaf ’s maandag kwamen de Merchtemse scholen mee helpen planten. De gemeente reikte een helpende hand, maar beschikt ook niet meteen over een gans regiment spaden. Ook twee kruiwagens werden meegenomen. Vandaag zijn die spaden met groene steel nog altijd niet boven water gekomen en dat maakt het planten er niet gemakkelijker op. De scholen, die zijn wel present. Dinsdagmorgen waren er leerlingen van GTSM en Rinkeling aan de slag.

Bij de Bûûmplanters zijn er niet goed van en die mensen gaan er van uit dat ze die spaden niet meer gaan terug zien. Er was zelfs al een mooi in memoriam: “Bij deze toch een klein eerbetoon aan de spades en kruiwagens die ons veel te vroeg ontnomen werden. Ze werden behendig gehanteerd door ministers en staatssecretarissen, burgemeesters en schepenen, leerlingen en studenten van alle leeftijden, vrijwilligers die ons reeds jaren meehelpen, jonge moeders en vaders die er geboortebomen mee plantten voor hun kroost en bewoners van woonzorgcentra.

Duizenden mensen hebben er vol overtuiging de afgelopen jaren een 150.000-tal struiken en bomen mee geplant in Brussel, de rand rond Brussel en een occassionele verdere boomplantuitstap. In de hoop op een betere toekomst voor ons allen.

We gaan ze missen, maar geen nood want de komende dagen planten we verder, desnoods met handen en voeten.

Mocht iemand ons materiaal terugvinden, breng het gerust terug naar het terrein zodat we er weer verder mee aan slag kunnen.” (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk