EXCLUSIEVE PEILING: 25% geeft aan zeker niet meer te gaan stemmen. Veiligheid belangrijkste thema

Goeiedag is de laatste jaren uitgegroeid tot een autoriteit in betrouwbare opinie peilingen. Deze keer werd een bevraging gehouden naar de kiesintenties en het stemgedrag voor de provincie- en gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar in oktober.

Voor het eerst is er geen stemplicht meer. De afschaffing van de opkomstplicht bij de gemeenteraadsverkiezingen zou het eindresultaat wel eens ernstig kunnen be√Įnvloeden. Uit onze bevraging zou in onze regio 1 jaar voor de verkiezingen bijna 25% zeker aangeven niet meer te gaan stemmen. Dat blijkt uit het onderzoek van Goeiedag en Optima Media uitgevoerd tussen 15 augustus en 30 september bij een representatieve steekproef.

Met de recente enqu√™te van Goeiedag werd gepeild naar de opkomst en de belangrijkste prioriteiten en verzuchtingen van de kiezers 1 jaar voor de lokale verkiezingen. Er zijn opvallend veel verschillen op te meten die wel eens zeer bepalend zouden kunnen zijn voor de einduitslag. U kan het volledig dossier nalezen in de eerstkomende edities van Goeiedag magazine.

Editie: Asse-Merchtem-Opwijk verschijnt op 25 oktober. Editie: Grimbergen-Wolvertem-Meise verschijnt op 25 oktober. Editie: Affligem-Liedekerke-Roosdaal- Ninove Denderleeuw verschijnt op 8 november. Editie: Dilbeek-Ternat-Gooik-Lennik- Herne-Galmaarden verschijnt op 22 november

Topartikels bij Goeiedag.be