Burgemeester Inez De Coninck verdwijnt van politiek toneel eind 2024

Zaterdag 21 oktober maakte burgemeester Inez De Coninck (46) via haar Facebookpagina bekend dat ze op het einde van  2024 de politieke arena verlaat. Zij heeft er ondertussen een mooie carri√®re opzitten. Sinds 2012 zit ze in de Opwijkse gemeenteraad, waarvan de laatste vier jaar als burgemeester. In 2012 werd ze het eerste vrouwelijke provincieraadslid van Opwijk. In 2014 geraakte ze verkozen tot lid van de Kamer of het eerste Opwijkse parlementslid ooit. Sinds 2019 zit ze in het Vlaams Parlement.

Haar verklaring luidt als volgt: “Ondanks dat dit een van de moeilijkste beslissingen is geweest die ik ooit heb moeten nemen, kijk ik toch met een tevreden gevoel terug. Ik ben enorm trots op alle zaken die ik mee heb kunnen realiseren zowel in Opwijk als in de nationale politiek. Ik denk daarbij in bijzonder aan de Borghtsite, de Vlaamse Staak, het vrijwaren van de open ruimte in Rubensveld, het afbouwen van de schuld van onze gemeente,… en op nationaal vlak aan de gegarandeerde dienstverlening op het spoor tijdens stakingen, maar ook alle initiatieven omtrent ruimtelijke ordening en wat onze regio betreft: de resolutie tegen de Brusselse stadstol, het vechten voor onze luchthaven en onze groene en Vlaamse Rand…

Ik heb enorm genoten van de vele menselijke contacten die de politieke stiel met zich meebrengt. Gezellige contacten, ernstige discussies, schrijnende verhalen,… maar stuk voor stuk gaven deze contacten me de nodige energie om ervoor te gaan.

Meer dan 12 jaar lang heb ik elke dag alles gegeven voor de politiek, voor Vlaanderen, voor Opwijk en zal dit blijven doen tot de laatste dag van mijn mandaten. Er zijn immers nog belangrijke dossiers op de agenda zowel in Opwijk als in Brussel.

Ik wil alle mensen danken die in mij geloofden en me bij mijn politieke carrière hebben geholpen. Ik wil ook de mensen danken die er in de voorbije, moeilijke periode voor mij waren. Een periode waarin ik nog heb geprobeerd, maar moet vaststellen dat het niet meer gaat of voor mij alleszins niet langer gezond is. Deze periode wil ik dan ook graag kunnen afsluiten. Ik blijf voluit Vlaams nationalist en N-VA en blijf de partij in onze provincie steunen onder leiding van onze 2 sterke kopmannen.

Eind 2024 stopt mijn politiek avontuur en is het tijd voor iets anders. Ik kijk ernaar uit om meer tijd te hebben voor mijn gezin en ben benieuwd welke uitdagingen op mijn pad zullen komen die ik met evenveel passie zal doen.

Van 1639 keer tot 13 229 keer liefs, Inez‚ÄĚ

(eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk