AZORG wordt de nieuwe naam van ziekenhuisfusie tussen OLV en ASZ

Vanaf 2025 vervangt AZORG de letters OLV aan het ziekenhuis in Asse. Dat is een gevolg van de fusie tussen de twee Aalsterse ziekenhuizen ASZ en OLV. Naast Aalst en Asse zal AZORG ook nog campussen hebben in Wetteren, Ninove en Geraardsbergen.

Vandaag onthulden het A.S.Z. en OLV Ziekenhuis gezamenlijk de naam en het logo van het nieuwe fusieziekenhuis dat van start zal gaan op 1 januari 2025. De onthulling markeert een belangrijke mijlpaal in het fusietraject dat de twee gerenommeerde zorginstellingen samenbrengt tot één krachtige entiteit. Het nieuwe gezamenlijke ziekenhuis zal de naam AZORG dragen. Deze naam belichaamt de missie en visie van het nieuwe fusieziekenhuis, waarbij de patiënt centraal staat en uitmuntende zorg van A tot Z wordt geleverd.

AZORG wordt het op twee na grootste ziekenhuis van Vlaanderen met jaarlijks bijna een miljoen consultaties en ruim 5.000 werknemers. Het onthullingsmoment van de nieuwe naam begon met een estafetteloop waarbij medewerkers van elke campus – zes in totaal – elk een puzzelstukje van het gloednieuwe logo naar ‘t Gasthuys Stedelijk Museum in Aalst brachten. “De missie is om een toonaangevend ziekenhuis te zijn waar excellente zorg van A tot Z wordt uitgewerkt, waarbij de patiënt de volle aandacht krijgt gedurende het volledige behandelingstraject en waar het voor al onze medewerkers aangenaam werken is”, zegt professor Patrick De Baets, voorzitter van OLV.

Topartikels bij Goeiedag.be