Warmtepomp of kalkhennepisolatie? Kom naar demowoning 3Wplus in Opwijk

Wie graag meer wil weten over warmtepompen of kalkhennepisolatie, kan op donderdag 30 maart terecht in de demowoning van 3Wplus in Opwijk voor een gratis kijkdag.

Op donderdag 30 maart gaat de demowoning van 3Wplus, actief als Energiehuis voor de 35 gemeenten in Halle-Vilvoorde, voor de tweede keer open voor het grote publiek. In het pand, gelegen langs de Heirbaan in Opwijk, kunnen (toekomstige) renoveerders uit de hele regio tussen 13 en 19 uur meer te weten komen over warmtepompen en kalkhennepisolatie. Twee experts geven uitleg, en er is ruimte voor vragen.

Dat net deze duurzame vormen van verwarmen en isoleren aan bod komen, is geen toeval. “Recent werd een warmtepomp geplaatst, een prima moment dus om hierover meer uitleg te geven. Mede door de stijgende gasprijzen hebben we de laatste paar jaar meer vragen binnengekregen over warmtepompen. De nood aan informatie is er bij de mensen,” zegt Ine Renson, projectverantwoordelijke Energie. “De voorgevel hebben we langs de binnenzijde met kalkhennep geïsoleerd. Omdat de isolatie momenteel nog zichtbaar is, kunnen we de bezoekers echt tonen waarover het gaat.”

De demowoning op Heirbaan 125 in Opwijk is gratis te bezoeken op donderdag 30 maart tussen 13 en 19 uur. Inschrijven kan via deze link. Voor iedere aanwezige is er een gadget. Meer info over de demowoning via energiehuis.3wplus.be/demowoning  (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be