Topper vrouwenvoetbal KHOWM – EMO eindigt onbeslist

De verwachtingen bij KHO Wolvertem Merchtem A waren hoog gespannen voor de topper in 2de nationale A tegen buur E. Mazenzele Opwijk A. De statistieken waren alvast in het voordeel van KHOWM. De heenmatch was op 1-4 geëindigd en vorig seizoen werden de Opwijkenaren op Dooren ingeblikt met liefst 7-1. Deze keer draaide het echter uit op een domper voor de thuisploeg, 1-1!

Het team met het Merchtemse sportcomplex als thuisbasis is, samen met Drongen en Club Brugge B, in de running voor de titel. Puntenverlies was dus uit den boze maar de druk om elke week te blijven winnen om geen averij op te lopen speelde de gastvrouwen deze keer parten.

De groene garde domineerde de eerste helft en dat Anouk Bonnarens de score opende was geenszins onlogisch. Ook na de herneming verdiende de derby, met veel duels en holderdebolder-voetbal, geen schoonheidsprijs. Kato Goedgezelschap maakte gelijk maar daar bleef het bij. Een zuur gelijkspel voor de KHOWM-vrouwen terwijl de 1-1 in het andere kamp werd gevierd als een zege.

Op zes matchen van het einde blijft Drongen leider 51 punten. Club Brugge B en KHOWM A, met één match minder, tellen respectievelijk 50 en 48 punten. (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be