Geuzeneuze presenteert het beste van geuzestekerij “De Oude Cam”

Voor de liefhebbers van geuze of mensen die dat bier eens willen komen proeven is zaterdag 25 maart 2023 een datum om nu al in de agenda te zetten. De biervrienden van Geuzeneuze presenteren die avond in het August De Boeck-huis op de Reedijk de brouwsels van de geuzestekerij De Oude Cam uit Gooik.

“De lambiek, geuze en fruitbieren van De Oude Cam proeven en degusteren is een unieke belevenis. Brouwer-steker Karel Goddeau is een buitenbeentje in dit niche segment van de bierwereld, dat de laatste jaren aan interesse wint. Hij runt zijn eenmanszaak met passie en volgens traditie. De beperkte productie bedroeg in 2020 slechts 200 hectoliter,” aldus Kris Van Buggenhout, voorzitter van de Merchtemse bierliefhebbersvereniging.

Op de proefavond zijn er vier vaste bieren en zeven bieren naar keuze. De prijzen per proefglas variëren van 0,5€ tot 4€. De oude geuzes De Cam en fruitbieren zijn duurder in aankoop omdat er ook maar een beperkte productie is.

Voor vier vaste bieren betalen de leden 15€, niet-leden 20€. Water is daarbij inbegrepen. Bij de starters wordt een boterham met “pottenkeis” aangeboden volgens eigen recept.

Het aantal deelnemers is wel beperkt tot 30 personen. Wie op voorhand inschrijft is zeker van deelname. Dat kan via info@geuzeneuze.be met vermelding van het aantal personen. Er kan ook meteen betaald worden op rekening van Geuzeneuze: BE52 7340 3566 6909 en dit ten laatste op donderdag 23 maart 2023.

Organisatoren Kris, Sepp, Joost, Jürgen en Jan raden iedereen aan om op tijd te komen. De eerste flessen worden ontkurkt om 19.30 uur.

Ook op 1 mei tijdens de jaarmarkt in Peizegem zal Geuzeneuze paraat zijn. In juni volgt er ook nog een evenement met bier in blik als onderwerp. (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be