Nederlander Roel Van Sintmaartensdijk wint Brussel-Opwijk

De Nederlander Roel Van Sintmaartensdijk van de Circus Re-uz Technord-ploeg heeft 73ste editie van Brussel Opwijk voor U23 gewonnen. 149 renners gingen van start en die maakten er onder een stralende zon een snelle koers van, met een gemiddelde van 41,68km/uur. 86 renners haalden het einde niet of werden in de slotronden uit de wedstrijd genomen.

Ondanks enkele ontsnappingen draaide het toch uit op een massaspurt. Daarin toonde Van Sintmaartensdijk zich duidelijk de snelste. Zijn Franse ploegmaat Axel Huens werd tweede. Deze laatste haalde het nipt voor Tijl De Decker (Lotto Dstny). Vlad Van Mechelen, die als vijfde over de streep kwam, kreeg de trofee van beste jongere.

Ook bij de vrouwen won een Nederlandse, namelijk Femke Beuling. Julie Stockman werd tweede en Noa Jansen, nog een Nederlandse, maakte het podium compleet. Alweer een perfecte organisatie van het Team Brussel-Opwijk en het Brussel-Opwijk-kaffee in De Boot was een schot in de roos. Ja, de koers was terug voor een dag van Opwijk! (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be