Pickleball spelen is nieuw bij Thermae Sports

“Overal waar een racket in de buurt is, kan je mij vinden,” grapte ex-tennistopper Sabine Appelmans en dat was geenszins gelogen. Logisch dus dat zij aanwezig was toen bij Thermae Sports in Brussegem pickleball werd gepresenteerd. Pickle wie, pickle wat? Inderdaad, die nieuwe hype in de racketwereld die is overgewaaid uit de USA. Tennis kennen we al lang, padel kwam vervolgens snoeihard binnen, maar het is best mogelijk dat pickleball diezelfde weg op gaat. Wie het eens gezien heeft of geprobeerd, heeft meteen de smaak te pakken en het is dan ook niet verwonderlijk dat deze sport in de States padel naar de kroon steekt.

Oorspronkelijk is pickleball een outdoor sport, maar het kan ook perfect indoor, net wat ze bij Thermae doen. In de grote tennishal wordt één van de zes tennisterreinen nu ingepalmd door vier velden om te pickleballen.

Met deze realisatie is het Merchtemse sportmekka de trendsetter in de regio. De kleurrijke terreinen hebben zowat de oppervlakte van een badmintonveld (6,1 x 13,41m) en het net staat vijf centimeter lager dan bij tennis. Pickleball is een mix van verschillende bestaande racketsporten. Je vindt er elementen van tennis, badminton en pingpong in terug. Het spel wordt meestal twee tegen twee gespeeld waarbij enkel het team kan scoren dat aan de opslag is. Er wordt gespeeld naar twee gewonnen sets tot 11, 15 of 21. Sportkledij, een paddle van hout of carbon- te vergelijken met een strandpallet-   en een “wiffle ball” (geperforeerde geel of groene softball), en je kan van start!

In een demonstratiepartijtje vormde Appelmans een duo met die andere tennisman, Carl Van Cappellen. “Pickleball is fun en laagdrempelig. Je hoeft niet fysiek sterk of technisch een kraan te zijn en alles speelt zich af rond het net,” aldus Sabine. “Materiaal kan je bij Thermae zelfs huren. Het is een sport voor alle leeftijden en kan zowel familiair, relaxerend als competitief gespeeld worden.”

Niet alleen leden van Thermae Sports maar ook niet-leden kunnen een terrein reserveren. Wie eens wil komen proeven van deze sport kan dat eveneens via https://www.thermae.com/nl/cta-fitness (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be