Grote verkeershinder verwacht door werken op Brusselse ring.

Het Agentschap Wegen en Verkeer vervangt van 7 tot en met 18 november vier portieken met signalisatie op het knooppunt van de E40 en de Brusselse ring (R0). Om de werken vlot en veilig te kunnen uitvoeren, zal het agentschap het verkeer moeten omleiden.

Het gaat om intern verlichte seinborden die vervangen worden door retroflecterende borden (zonder interne verlichting). Niet alleen de borden worden vervangen, ook de portieken worden in hun geheel vervangen.

Op 7 november vanaf 21.30 uur tot 8 november 05.30 uur en 8 november vanaf 23.00 uur tot 9 november 04.00 uur zal het verkeer dat via de Keizer Karellaan de E40 richting Gent/Oostende wil nemen, omgeleid worden via de Nieuwe Gentsesteenweg (N9) en het op- en afrittencomplex nr. 10 ‘Asse’ van de R0. Daar kan men de buitenring nemen om vervolgens direct de E40 richting Gent/Oostende te nemen.

Op 8 november vanaf 23.00 uur tot 9 november 04.00 uur zal het verkeer dat via de Pontbeeklaan (N9) uit Asse komt en de E40 of de buitenring (richting Bergen/Charleroi) wil nemen, omgeleid worden via de binnenring (richting Antwerpen/Zaventem). Aan het op- en afrittencomplex nr. 8 ‘Wemmel’ kan men dan rechtsomkeer maken en de weg vervolgen (richting E40 of Bergen/Charleroi).

Het verkeer op de laterale weg van de buitenring richting E40 of Brussel Koekelberg zal ook omgeleid worden via de afrit nr. 10 ‘Asse’ van de ring. Zij zullen via de Zuiderlaan (N9b) kunnen aansluiten op de E40 Gent/Oostende.

Van 14 november vanaf 21.00 uur tot 15 november 05.00 uur zal het verkeer dat vanuit Halle/Charleroi/Bergen komt en via de N9 naar Asse wil rijden of via de Keizer Karellaan naar Brussel, de E40 moeten nemen richting Gent/Oostende, om aan het op- en afrittencomplex nr. 20 ‘Ternat’ rechtsomkeer te maken. Vervolgens kan men de weg richting Asse (via de N9) of Koekelberg/Brussel (via de Keizer Karellaan) normaal vervolgen.

In de nacht van 15 op 16 november, van 00.30 uur tot 04.00 wordt de binnenring volledig afgesloten net voorbij het op- en afrittencomplex nr. 11 ‘Groot-Bijgaarden’. Het verkeer zal omgeleid worden via de afrit Groot-Bijgaarden. Via de Robert Dansaertlaan en Steenweg op Zellik zal het naar de Keizer Karellaan geleid worden. Zo zal het de E40 of de ring kunnen nemen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland