Vernieuwde fietspaden langs Woluwelaan ingehuldigd

Afgelopen week rondde het Agentschap Wegen en Verkeer de werken af aan de fietspaden op de Woluwelaan (R22). Tussen de rotonde aan de Cokeriestraat (Cargovil) en rotonde De Vuist in Vilvoorde werden de vrijliggende fietspaden vernieuwd. En dat ging niet zomaar voorbij: fietsers van en naar Cargovil werden afgelopen vrijdag door Wegen en Verkeer getrakteerd op een warme kop koffie en een lekkere granenreep. Door de actie werden de fietsers samen met de verbeterde fietspaden in de kijker gezet.

“Een industriezone zoals Cargovil is een omgeving waar de auto nog altijd het vaakst wordt gekozen om zich te verplaatsen”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD). “Toch zien we hier nog heel wat kansen liggen om functionele verplaatsingen met de fiets te verhogen. Zeker met de vernieuwde fietspaden. De fietsers gaan immers pas komen als er ook veilige, comfortabele fietsinfrastructuur ligt.”

Over een totale lengte van bijna 5 kilometer werden de enkelrichtingsfietspaden, die aansluiten op de fietssnelwegen tussen Brussel-Vilvoorde-Boom (F23) en tussen Antwerpen-Mechelen-Brussel (F1), aangepast. De rijweg van de Woluwelaan kreeg in 2021 al over het hele traject een nieuwe laag asfalt.

Werfleider Tim Ver Eycken van Wegen en Verkeer: “Door de betonverharding te frezen, de voegen te herstellen en een extra laag asfalt aan te brengen, is het comfort voor fietsers op de Woluwelaan en langs de bedrijvenzone van Cargovil aanzienlijk verbeterd. Iets dat vandaag volmondig werd bevestigd door de pendelaars die een kop koffie kwamen halen. Hetgeen ons natuurlijk blij maakt, want het is voor hen dat we het doen.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise