Boostercampagne voor 12- tot 17-jarigen met oog op vakantieplannen

Het vaccinatiecentrum Zijp in Wemmel organiseert een boostercampagne voor jongeren van twaalf tot zeventien jaar uit onder meer Grimbergen en Meise.

“Dit naar aanleiding is de beslissing van de Vlaamse Regering in verband met de uitbreiding van de boostercampagne naar die leeftijdsgroep”, zegt voorzitter Armand Hermans van de Eerstelijnszone (ELZ) Grimbergen.

“We ontvingen via diverse kanalen vele vragen om hier snel werk van te maken omwille van de komende vakantieplannen gelinkt aan de strengere richtlijnen in diverse landen. We willen al het mogelijke doen om hieraan tegemoet te komen. We bieden een aantal specifieke bijkomende vaccinatie momenten aan. Daarnaast zullen we, waar mogelijk, proberen in te schuiven in de reguliere lopende boostercampagne.”

Jongeren die zich willen inschrijven, kunnen dat via het digitale inschrijvingsformulier. Er volgt geen klassieke uitnodiging vanuit het Agentschap Zorg en Gezondheid, de organisatie is volledig lokaal. Jongeren moeten wel een verklaring hebben van hun ouders dat ze mogen gevaccineerd worden. In de ELZ Grimbergen zijn er in de betrokken leeftijdscategorie in totaal 5.594 jongeren waarvan er 4.936 vier maanden geleden hun initiële vaccinaties afgerond hebben.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise