Parket Halle-Vilvoorde kondigt zware straffen aan voor alcohol achter het stuur tijdens de BOB-Campagne.

Dit weekend worden er op tal van plaatsen alcholcontroles gehouden. Het parket Halle-Vilvoorde zal bijzonder hard optreden dit jaar. Wie 0,8 promille of meer blaast, wordt rechtstreeks gedagvaard voor de politierechter en riskeert een boete vanaf 1.600 euro.

Het parket van Halle-Vilvoorde heeft besloten om voor de BOB-campagne tijdens eindejaarsperiode extra in te zetten op het rijden onder invloed van alcohol, zegt parketwoordvoerder Gilles Blondeau.

“Iedereen die in de periode van 22 december 2021 tot en met 10 januari 2022 bij een alcoholcontrole 0,35 mg/l of meer blaast, zal rechtstreeks voor de politierechtbank van Halle of Vilvoorde worden gedagvaard. zegt de parketwoordvoerder”.

Hiervoor zullen speciale themazittingen worden georganiseerd op de politierechtbank van Vilvoorde en Halle. Bestuurders die in de fout gaan, riskeren een boete van 1.600 tot 16.000 euro en een rijverbod van 8 dagen tot 5 jaar.

0,35 mg/l uitgeademde alveolaire lucht komt overeen met 0,8 promille. Dat wil zeggen dat wie drie pintjes of meer gedronken heeft er niet met een minnelijke schikking zal vanaf komen.

Topartikels bij Goeiedag.be