Tot 17 maart snelheidsbeperking 70 km/u op E40 tussen Affligem en Ternat.

Vanaf morgen (10 maart), tot maandagochtend (17 maart)  geldt op de E40 tussen de op- en afrittencomplexen van Affligem en Ternat een snelheidsbeperking van 70 km/u. Gedurende een week wordt de nieuwe brug ter hoogte van de Lombeekstraat in Affligem gebouwd.

De snelheidsbeperking wordt ingevoerd omdat de aannemer woensdag het beton zal storten voor het brugdek.  Als het autoverkeer te snel onder de brug door rijdt, bewegen de stalen liggers te veel, en dat kan gevolgen hebben voor het uithardende beton. De snelheidsbeperking moet minstens 72 uur na het storten van het beton in voege blijven. Daarom blijft de snelheidsbeperking in voege tot maandagochtend.

Bestuurders zullen eerst hun snelheid moeten verlagen tot 90 km/u, en daarna tot 70 km/u.  Er zullen snelheidscontroles gebeuren in de beide rijrichtingen van de E40.

Topartikels bij Goeiedag.be