Gemeenten stoppen noodgedwongen met organisatie van jeugd- en sportkampen tijdens de vakantie

Het overlegcomitĂ© van 19 maart besliste al dat speelpleinwerking en jeugdkampen tijdens de paasvakantie enkel mochten doorgaan in kleine groepen van tien kinderen en in de buitenlucht. De gemeenten Asse, Liedekerke en Affligem hebben het overlegcomitĂ© van woensdag niet afgewacht om zelf alle jeugd- en sportkampen af te gelasten. “De nieuwe maatregelen maken het onmogelijk voor ons om speelpleinwerking te organiseren in de paasvakantie”, zo zegt schepen van Jeugd Joris Van den Cruijce (N-VA). “We beseffen heel goed dat dit een enorme impact heeft op de gezinnen in onze gemeente. Met 343 inschrijvingen voor de paasvakantie is de nood aan speelpleinwerking duidelijk hoog. We hebben heel hard gepuzzeld en kunnen op dit moment negentien bubbels organiseren op vier locaties, dat is meer dan in onze buurgemeenten. Maar zelfs dan hebben we heel wat plaatsen tekort.”

Eenzelfde geluid klinkt ook bij de gemeenten Affligem en Liedekerke, waar de vakantiekampen ook afgelast worden. In alle drie de gemeenten wordt er wel een noodopvang voorzien voor kinderen. “We vragen wel om de kinderen als het mogelijk is zelf op te vangen en zo weinig mogelijk gebruik te maken van de noodopvang. Die is enkel bedoeld voor kinderen waarvan de ouders een essentieel beroep hebben en niet van thuis kunnen werken”, klinkt het bij de gemeenten. Inschrijven voor de noodopvang kan voor de drie gemeenten nog tot eind deze week.

Topartikels bij Goeiedag.be
Activiteiten van uw vereniging gratis in onze agenda? Klik hier!