Verbod op vuurwerk, kerstboomverbranding en vuren in open lucht in Vlaams-Brabant.

De gouverneur van Vlaams-Brabant besliste om het afsteken van vuurwerk, het gebruik van geluidskanonnen, het oplaten van wens- of feestballonnen, kerstboomverbrandingen of vuren in open lucht zowel op privaat als op publiek domein in de hele provincie Vlaams-Brabant te verbieden vanaf vrijdag 20 november tot en met zondag 17 januari 2021.
 
“Vuurwerk, kerstboomverbrandingen of het oplaten van wensballonnen, zijn activiteiten die mensen op de been brengen en samenscholingen kunnen veroorzaken. Het risico dat dit gebeurt en dat daarbij het coronavirus wordt verspreid en opnieuw opflakkert, moet absoluut worden vermeden”, zegt gouverneur Jan Spooren.

“Daarnaast stellen we ook elk jaar weer vast dat bij het afsteken van vuurwerk of soortgelijke activiteiten, mensen gewond geraken. Dit zet druk op de brandweer- en politiediensten, maar ook op de ziekenhuizen en zorgsector, die nu al zeer zwaar belast zijn. Het verbod zorgt ervoor dat er niet onnodig nog meer druk op de ziekenhuissector ontstaat”, aldus de gouverneur.

De gouverneur komt met dit besluit tegemoet aan de vraag van minister Bart Somers om een verbod op vuurwerk in te stellen in elke Vlaamse provincie om zo de coherentie over het Vlaamse grondgebied te bewaken.

Topartikels bij Goeiedag.be
Activiteiten van uw vereniging gratis in onze agenda? Klik hier!