Donkere Nacht van de Ziel

‘Donkere nacht van de ziel’ is het tweede boek van kunstenares Jessica Raes uit Mazenzele (Opwijk) Maar ook haar debuut boek als schrijfster. Het werd op zaterdag 10 oktober voorgesteld in Sint-Niklaas. Het is een duistere graphic novel waarvoor Jessica niet alleen illustreerde maar ook het manuscript schreef en de vormgeving verzorgde.

‘Donkere nacht van de ziel’ is gebaseerd op het Ierse volksverhaal van Jack O’Lantern, de smid die zijn ziel aan de duivel verkoopt. Een verhaal dat aan de basis ligt van de hele Halloweengekte. Jessica werkte al een hele tijd aan het boek. Het verhaal werd o.l.v. dirigent Tim Van Medegael op muziek gezet. Een Klassiek Halloween concert op 31 oktober 2019 was het resultaat van deze samenwerking uitgevoerd door Music Time Peizegem.

En hierbij stopt het Halloween verhaal nog niet! Op dit moment werkt Jessica samen met een nieuw team aan een vertellende Halloweentocht gebaseerd op het boek.

Het boek werd uitgegeven door Uitgeverij Gandaboeken. Je kan het boek in de boekhandel kopen, bij de uitgever of rechtstreeks bij Jessica als je graag een speciale gesigneerde uitgave wil. Het boek is – uiteraard – een ideaal Halloweengeschenk zowel voor volwassenen als kinderen (+8).

“Zelf ben ik altijd gefascineerd geweest door sprookjes, legenden, mythe en sage. Halloween is een feestdag die iedereen kent maar het originele verhaal is vergeten. Ik wil dit graag weer onder de mensen brengen in een eigen jansje. ” zegt Jessica die ook aan verteltheater doet, al of niet als haar alter ego Herrie de Heks.

Momenteel is Jessica met verschillende nieuwe projecten bezig, waaronder de Halloweentocht en diverse prentenboekjes voor kleuters, kinderen en volwassenen. Je hoort dus zeker nog van deze artistieke bezige bij.

Topartikels bij Goeiedag.be