BH’s voor het goede doel

De actie waarbij lingeriezaken BH’s inzamelen voor het goede doel is ondertussen al goed gekend. Acht jaar geleden begon het met 20 lingeriezaken die de actie op gang trokken. In de komende maand wordt de actie al voor de 8ste keer georganiseerd met 85 deelnemende lingeriezaken.

Toch nog even kort: wie een BH naar een deelnemende lingeriezaak brengt, krijgt een bon van 10 euro om zich een nieuwe BH aan te schaffen. De ingezamelde BH’s worden geselecteerd op draagbaarheid en verkocht (voor een heel klein prijsje) aan vrouwen die zich moeilijk degelijke lingerie kunnen veroorloven. De actie ‘Vrouwen ondersteunen vrouwen’ werkt hiervoor samen met Wereldmissiehulp. Wat niet meer draagbaar is wordt gerecycleerd via ‘Be the Fibre’.

“Het doel van de actie is enerzijds het belonen van trouwe klanten door hen, bij het binnenbrengen van hun oude beha’s, een kortingbon te geven als blijk van waardering om bij hun lokale lingeriewinkel te shoppen en hen zo te ondersteunen in moeilijke tijden. Anderzijds willen de deelnemende lingeriedames ook iets teruggeven aan de samenleving en hun inzet tonen voor de milieuproblematiek waar we steeds meer mee geconfronteerd worden.’, aldus Mieke Vanderroost van lingeriewinkel Ghislaine in Asse.

Oude beha’s kunnen gedurende de ganse maand november binnengebracht worden bij de deelnemende lingeriezaken, verspreid over heel Vlaanderen. In onze Goeiedagregio zijn dat:

  • Lingerie Krislyne, Brusselstraat 317, 1702 Dilbeek
  • Lingerie Gislaine, Kerkplein 5, 1730 Asse
  • Lingeri La-Ho, Heiveld 5, 1745 Opwijk
  • SensuEll, Groeneweg 90, 1790 Affligem
  • Lingerie Monika, Wemmelstraat 6, 1853 Strombeek-Bever
  • Corbel, Nieuwstraat 58, 9300 Aalst
  • Fidoucia, Vredeplein 2, 9300 Aalst
  • Mio Sogno Aalst, Vrijheidstraat 6, 9300 Aalst
  • Talio, Kattestraat 71, 9300 Aalst

Adressen buiten onze regio: www.fedelin-lingerie.be/inruilactie

Topartikels bij Goeiedag.be