Cedric Buellens wint bloedhete Liedekerkse Pijl

Voor de Liedekerkse Pijl (de tweede rit in de Ronde van Vlaams-Brabant) werden kosten nog moeite gespaard om het de renners en de medewerkers zo draaglijk mogelijk te maken bij de intense hitte. Van afkoelings systeem bij de doortochten aan de aankomstzone tot extra doorgedreven bevoorrading tijdens de wedstrijd voor de medewerkers, persgenodigden en bondsafgevaardigde, iedereen heeft kunnen vaststellen dat het hitteplan ervoor gezorgd heeft dat alles vlekkeloos verlopen is.

Tegen het einde van de 2de plaatselijke ronde wisten 10 renners (Cedric Beullens, Ward Vanhoof, Jens Moens, Johan Jacobs, Tom Timmermans, Tom Verhaegen, Oskari Vainionpaa, Wouter Verhulst, Luca Vanboven en Bavo Haemels) een voorsprong op te bouwen tot 23 sec. Bij de ingang van 4de ronde slaagden zij erin die voorspronh uit te bouwen tot 1 min 40.

Het peloton kwam al snel tot het besef dat dit niet langer kon en zat de jacht op de leiders in. Maar de 10 leiders hielden nog net stand tot aan de aankomst waardoor het tot een sprint kwam die gewonnen werd door Cedric Beullens (EFC-L&R-Vulsteke) voor Ward Vanhoof (Lotto Soudal) en Jens Moens (Van Eyck Sport). Het peloton eindigde op 18 sec van de leiders.