Voetbaloverzicht : KFC Meise A alleen op kop

HO Wolvertem Merchtem slikte tegen leider Jong Lede al in de beginfase een tegendoelpunt, een probleem dat zich wekelijks herhaalt. De thuisploeg bleef niet bij de pakken zitten en na handspel van de bezoekers hing Laerenbergh vanop de stip de bordjes gelijk. In de tweede helft bleef de wedstrijd gelijkopgaand. Na rood voor thuisspeler Gengezo ging Jong-Lede naarstig op zoek naar een doelpunt maar speelde de kansen niet goed uit. In het slot zette Laerenbergh vanop links goed door maar zijn voorzet bereikte twee vrijstaande medespelers niet.

In eerste provinciale hield KSC Grimbergen leider Bierbeek op een 1-1 gelijkspel. Bierbeek kwam een kwartier voor tijd 1-0 voor maar incasseerde even later dubbel geel. Blauw wit profiteerde maximaal van de man-meersituatie en Brian Moding maakte vijf minuten voor tijd gelijk. VK Liedekerke verloor zijn eerste thuismatch dit seizoen met 1-2 van Diest en zakt weg naar de negende plaats. Borght-Humbeek A stuitte op een enorm efficiënt Rhode-De Hoek A en ging met 0-4 onderuit. Overdreven cijfers als je weet dat ook Borght-Humbeek A uitstekende kansen kreeg maar faalde in de zone van de waarheid.

Derbywinst Kester-Gooik A

In tweede provinciale B verloor Wambeek A met 1-0 op het veld van Asse-Zellik A. Nijs maakte in de slotfase de 1-0 voor de Assenaren. In de stand staat KFC Meise A alleen op kop. KFC Meise A won met 1-0 van KSKL Ternat na een treffer van Enio Walraevens. KFC Strombeek blijft het uitstekend doen. Dankzij een 0-2 zege bij Lennik staat het team van trainer Jonckheere op een tweede plaats. Kester-Gooik A won de derby van SK Oetingen met 3-1. SK Oetingen zakt na deze nieuwe nederlaag weg naar de voorlaatste plek. Schepdaal A won met 1-3 van rode lantaarn Machelen en staat zevende.

Eerste zege Eizeringen

Zuun A blijf na een klinkende 6-1 zege tegen Linkebeek stevig op kop met het maximum van de punten. Hekelgem verspeelde na een 1-1 gelijkspel tegen Toekomst Relegem zijn eerste punten van het seizoen. Groot-Dilbeek A toonde zich heer en meester op bezoek bij Lembeek A en komt na een knappe 1-4 overwinning opzetten in de stand. Hekkensluiter Eizeringen pakte zijn eerste punten van het seizoen. Het versloeg in eigen huis Tollembeek met riante 4-0 cijfers en springt naar de 13de plaats.

In vierde provinciale E staat er voorlopig geen maat op FC Beigem. De ploeg van trainer Decat wil kost wat kost naar derde provinciale en heeft zijn start allerminst gemist. Ritterklub B werd eenvoudig met 2-6 opzij gezet en na vijf speeldagen staat FCB op kop met 15/15.

Topartikels bij Goeiedag.be