Voetbaloverzicht : Wambeek kampioen in derde F

Voor FC Merchtem 2000 loopt niet alleen het seizoen op zijn einde maar gezien de fusie met de buren van KSC Wolvertem ook het actieve bestaan in het amateurvoetbal. In de thuiswedstrijd tegen Bierbeek kwam de thuisploeg op het halfuur op voorsprong via Sarrouj. Na de rust profiteerde Vergauwen van een blunder in de thuisdefensie en bracht zijn team langszij. Gescoord werd er niet meer waardoor beide ploegen weinig opschieten met een punt. Volgende week ontvangt FC Merchtem 2000 leider KFC Eppegem dat bij winst de titel grijpt in eerste provinciale.

KFC Strombeek had na amper 25 minuten de zege tegen Ternat veiliggesteld na doelpunten van De Buyser en Achaoui. Nadien verwaterde de partij en de thuisploeg was niet bij machte om KFC Strombeek te bedreigen.

Wambeek imponeert

Wambeek overblufte Essene A op alle fronten en won met 8-0. Meteen goed voor de titel in derde provinciale F. Schepdaal won met 0-1 van Itterbeek en volgt op zes punten van de nieuwe kampioen.

Voor Toekomst Relegem ligt de titel eveneens binnen handbereik. Na de overtuigende 4-2 zege van afgelopen zondag tegen Vilvoorde kan Toekomst Relegem mits winst tegen FC Beigem kampioen worden in derde provinciale A. Mazenzele Opwijk A verkeert in een vormcrisis. Na de 1-0 nederlaag van zaterdag tegen Sint-Jozef Londerzeel is de tweede plaats en bijhorende promotie plots heel ver weg.

Eendracht Peizegem bijna zeker van behoud

Asse-Zellik A won met 2-3 van SK Nossegem en maakt mathematisch nog kans op de tweede plaats. In een teleurstellende partij bleef Asse-Ter-Heide steken op een 2-2 gelijkspel tegen rode lantaarn Kapelle o/d Bos en is het behoud nog geen zekerheid. Volgende week moeten er op het veld van Vilvoorde punten gepakt worden. Eendracht Peizegem won met 0-2 van Malderen en doet wél een gouden zaak in de degradatiestrijd. Gentbrugge opende de score en diep in blessuretijd verdubbelde De Decker de score. Dankzij deze zege zet Eendracht Peizegem met nog twee matchen voor de boeg Malderen op vijf punten.

Kobbegem won het met 3-1 van Humbeek dankzij ondermeer twee doelpunten van Vermoesen. Mazenzele Opwijk B had geen enkele moeite met Hekelgem B en won eenvoudig met 9-1.

Topartikels bij Goeiedag.be