Voetbaloverzicht : Wambeek wint de topper

FC Borght keek tegen CS Braine al snel tegen een achterstand aan maar nog voor de wedstrijd goed begonnen was had Robberechts zijn team vanop de stip langszij gebracht. De bezoekers waren niet aangedaan, kwamen op voorsprong en diepten, ondanks een rode kaart, de score in de tweede helft verder uit tot 1-4. KFC Strombeek was op het veld van leider KFC Eppegem de eerste twintig minuten nergens en dat resulteerde in een vroege voorsprong voor de koploper in eerste provinciale. Bij een corner ontglipte De Wit aan het oog van de bezoekers en die kopte prompt de 1-0 tegen de netten.

Na een bolwassing van trainer Jonckheere tijdens de rust kwam KFC Strombeek scherper uit de kleedkamer. De thuisverdediging verkeek zich op een verre uittrap van doelman De Mol en Bassir maakte met een knap schot gelijk. De thuisploeg ging op zoek naar de overwinning maar de bezoekers waren het gevaarlijkst op counter. De stand bleef echter ongewijzigd en zo blijft KFC Strombeek ongeslagen onder de nieuwe coach. Ternat deelde in de beginfase tegen Crossing Schaerbeek de lakens uit maar verzuimde om te scoren. De bezoekers toonde zich wel efficiënt en wonnen met 0-2. VK Liederkere kwam tegen FC Merchtem 2000 op voorspong dankzij een strafschopdoelpunt van De Coen. Na de rust verdubbelde Mumba de score. Medard milderde in de slotfase.

Krappe zege Toekomst Relegem

KFC Meise was op het veld van BX Brussels voortdurend baas en ging rusten met een 0-1 voorsprong via Stuckens. Na de pauze strafte Tordoir geklungel bij de thuisdoelman genadeloos af en zorgde zo voor een verdiende zege. Groot Dilbeek A leek na een doelpunt van Ambrogetti af te stevenen op een kleine overwinning maar in het absolute slot scoorde SK Leeuw de gelijkmaker.

Toekomst Relegem had genoeg aan een benutte elfmeter van Roel Van Den Brande om zich te verzekeren van de volle buit tegen Sint-Jozef Londerzeel. Na een akkefietje in de slotfase werden Olbrechts en Bastin uitgesloten. Vilvoorde kon zich niet herpakken na de zware pandoering van verleden week en verloor met 0-4 van SK Steenhuffel. Ook Peutie deed een bijzonder slechte zaak in de degradatiestrijd. Het verloor kansloos met 3-0 van concurrent Kapelle o/d Bos. FC Beigem kwam op het veld van Malderen  1-3 voor maar verspeelde de voorsprong. Asse-Zellik A won met 0-2 van Eendracht Peizegem en zet zijn opmars verder. Di Consoli opende de score vanop de stip en Abegig kopte nog voor de rust de 0-2 eindstand op het bord. Mazenzele Opwijk A bracht de moeilijke verplaatsing naar de buren van Asse-Ter-Heide tot een goed einde dankzij doelpunten van Bert en Dejonghe.

Hattrick De Proost

Wambeek profiteerde optimaal van het puntenverlies van Galmaarden. Wambeek won de topper tegen Schepdaal met 0-2. Thiebaut bracht zijn ploeg voor en de leider domineerde de tweede helft waarin het nog tweemaal het doelhout trof. Vanderkelen stelde in de laatste minuut de zege veilig. Galmaarden daarentegen kwam op het veld van Eizeringen niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

In vierde provinciale had Kobbegem geen enkele moeite met Tange. Kobbegem won met 4-0, De Proost trof driemaal raak. Mollem kwam tegen Mazenzele-Opwijk 2-1 achter maar onder impuls van Schandene en Maginet boog het die achterstand om in een 3-6 overwinning. Mollem doet een prima zaak want Haren verloor met 3-0 van Humbeek.

Topartikels bij Goeiedag.be