Voetbaloverzicht : Toekomst Relegem herfstkampioen

FC Merchtem 2000 moest zondag op bezoek bij KFC Eppegem, de autoritaire leider in eerste provinciale. De thuisploeg startte bijzonder scherp aan de wedstrijd en versierde al na twee minuten een strafschop maar Breuer liet de wenkende kans liggen. Dat was uitstel van executie want enkele minuten later scoorde Gajanovic dan toch de 1-0. De bezoekers hadden geen antwoord op de pletwals en nog voor de rust maakte Gajanovic zijn hattrick vol. Na de rust nam KFC Eppegem gas terug en Médard milderde. In blessuretijd prikte de ingevallen Van Opstal de 3-2 binnen maar de aansluitingstreffer kwam te laat.

VK Liedekerke kreeg tegen KFC Strombeek de beste kans op de 1-0 maar Desaegher schoot voorlangs. Het waren de bezoekers die nadien kwamen opzetten en Berroho strafte balverlies van De Coen af en nette de 0-1. Net voor rust claimde KFC Strombeek een strafschop maar het was doelpuntenmaker Berroho die rood kreeg voor vermeend natrappen. De thuisploeg profiteerde van de numerieke meerderheid en Desaegher maakte na de rust gelijk. Op het uur pareerde doelman De Mol een schot van Desaegher maar de goedgevolgde Bronselaer trapte de rebound tegen de netten.

KSKL Ternat boekte tegen Houtem haar tweede overwinning van het seizoen. Schmidt en Kulkens hadden met hun doelpunten een aandeel in de 2-0 ruststand. Wadin maakte net na rust de 3-0. Houtem gaf de moed niet op en scoorde de aansluitingstreffer. Minuten later telde aanvoerder Van Der Putten de bezoekers helemaal uit en legde de 4-1 eindstand vast.

Nipte zege BOKA United

In tweede provinciale C bracht KFC Meise het betere spel op de mat maar toch was het BOKA United dat in extremis met de drie punten ging lopen. Ganseman verschalkte tien minuten voor tijd zijn eigen doelman. Kester-Gooik A verloor de topper tegen Denderzonen Pamel met 2-0. Groot Dilbeek A was de laatste weken in goede doen maar tegen een sterk RSD Jette was het niet opgewassen en verloor uiteindelijk met 0-3.

Mazenzele Opwijk A kwam op het veld van Ramsdonk 0-1 voor via De Zutter maar zag Ramsdonk snel gelijkmaken. Zo laat Mazenzele Opwijk A na om de kloof met leider Toekomst Relegem te verkleinen dat zelf niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel tegen Asse-Zellik A. Asse-Zellik A stevende lange tijd af op derbywinst dankzij twee treffers van De Sa Faria, maar Roelands bezorgde de herfstkampioen met een laat doelpunt nog een punt.

Peutie won de derby van Perk met 0-1 dankzij een doelpunt van Bogaerts en doet een uitstekende zaak in de degradatiestrijd. FC Beigem maakte brandhout van Wemmel, 1-5 winst, en sluit zo een negatieve periode af. El Boubsi zette Vilvoorde op een 0-1 voorsprong maar een trefzekere Decoster bezorgde Asse-Ter-Heide een deugddoende 2-1 zege.

Winst Zuun A en Wambeek 

In derde provinciale F pakt Wambeek na de 0-2 winst tegen Negenmanneke de koppositie over van Schepdaal. Wambeek domineerde de partij en kwam via Roels snel voor. De Bel verdubbelde op het halfuur de score, meteen de eindstand. Een pover Schepdaal verspeelde twee dure punten op het veld van Eizeringen. De thuisploeg kwam via Van Parijs op voorsprong maar Schepdaal maakte voor rust gelijk via Dedoncker. In de tweede helft liet Eizeringen 3 open doelkansen onbenut en liet zo een verdiende zege liggen.

Zuun A kwam tegen Tollembeek 2-0 achter maar boog de vroege achterstand om in een 2-3 overwinning dankzij doelpunten van Denayer, Zibouh en Srifki. In de stand nadert Zuun A tot op vier punten van de koploper. Lennik geraakte tegen staartploeg Beersel-Drogenbos B niet verder dan een teleurstellend 1-1 gelijkspel.

Topartikels bij Goeiedag.be