VIDEO: Eendracht Aalst laat La Louvière in tranen

Eendracht won met 2-0 van La Louvière en begint met een zege aan de terugronde. Wim Bokila en Olivier Lusamba waren de schutters van dienst.

Dirk Geeraerd koos voor dezelfde startopstelling als vorige week. Lusamba, terug fit na een blessure, nam plaats op de bank.

Na een kansarm openingskwartier zorgde Eendracht voor het eerste gevaar. Doelman Cremers verwerkte de harde vrije trap van Matthias Lievens in corner. Deze hoekschop werd overigens maar net over gekopt.

Aan de overzijde kreeg Yala Lusala een mogelijkheid maar hij mikte te hoog. Cremers had geen moeite met een vrije trap van Janssens en Gillis werd afgeblokt nadat de bezoekende defensie de bal niet meteen kon ontzetten na een corner. Na Aalsters balverlies kreeg Ouedraogo een goede mogelijkheid op de tegenaanval maar de aanvaller besloot van dichtbij naast.

Nadat Papassarantis voorlangs knalde, was het Eendracht dat de openingstreffer kon scoren. Na een pass van Gaye mocht Martin alleen op doel afgaan. Hij trapte op Cremers maar Bokila was goed gevolgd en mikte de rebound tegen de netten. Wit en zwart mocht dan ook gaan rusten met een 1-0 voorsprong.

In de openingsfase van de tweede helft pakten beide ploegen uit met een afstandsschot. Cremers pakte het schotje van Janssens makkelijk, Van Den Noortgaete had meer moeite met de knal van Lazitch. Vervolgens kon Bogaerts net niet bij een listig doorsteekballetje van Bokila.

Na iets meer dan een uur spelen, had Papassarantis een knap schot in petto maar Van Den Noortgaete zweefde de bal al even knap uit zijn kooi. Tussendoor keek Martin tegen een gele kaart aan waardoor hij de volgende wedstrijd geschorst zal moeten toekijken.

De ploeg van trainer Dante Brogno probeerde de bakens wel te verzetten maar onze verdediging geen geen krimp. We waren al tien minuten voor tijd toen ze voor het eerst echt gevaarlijk waren. Gangai was iets sneller bij een vallende bal dan Van Den Noortgaete maar zag het leer net naast hobbelen.

Even later besliste Eendracht de wedstrijd. Janssens zette de bal voor en de ingevallen Lusamba deed de netten trillen. Lusamba kreeg nadien nog een kans maar hij verslikte zich in het dribbelen van doelman Cremers, die de bal uit zijn voeten haalde. Het bleef dan ook 2-0.

Eendracht knoopt terug aan met de zege en nadert tot op één puntje van de beoogde plaats in de top zes. Volgende week spelen ze op het kunstgras van Gent-Zeehaven.

(Verslag: www.eendracht-aalst.be)