Asse Lennik doet wat Maaseik en Roeselare niet kunnen: winnen

Volley Asse Lennik heeft zijn eerste match in de Champions League met succes afgerond. In de Arenahal in Deurne wonnen zij de wedstrijd tegen het Roemeense Timis Constanta met 3-2. Het werd een wedstrijd waarin beide ploegen om beurten hun setje wonnen zodat de setstand op 2-2 kwam en een vijfde (korte) set moest worden gespeeld.

In de eerste set overleefde Asse Lennik niet minder dan vijf setballen van de tegenstander om uiteindelijk te winnen met 28-26. De tweede set ging nipt naar Constanta (23-25). Set drie was dan weer makkelijk voor Asse-Lennik (25-13) om het in set vier (o.m door een aantal ongelukkige opslagen) weer uit handen te geven (21-25). De vijfde en beslissende set wist AL dan weer makkelijk binnen te halen. Eerst overwinning en eerste punten (2) in de Champions League. Uitblinker was, eens te meer, Robin Overbeeke.

Op 26 januari volgt de terugmatch in Constanta maar eerst moet Asse Lennik op 19 november nog het Italiaanse Lugano en daarna tweemaal het Poolse Rzeszow partij geven. Momenteel staat Asse Lennik tweede in zijn poule, één puntje na het sterke Rzeszow.

Maaseik verloor met 3-0 in het Italiaanse Trentino. Ook Roeselare verloor tegen een Italiaanse ploeg, Civitanova, met 3-0.