Voetbaloverzicht : KFC Strombeek – FC Merchtem eindigt onbeslist

KSC Wolvertem deed op het veld van rode lantaarn Doornik wat het moest doen al vergde de zege veel energie. Bouwmeester en Badi hadden geel blauw tot tweemaal toe op voorsprong gezet maar evenveel keer kwam de thuisploeg terug. Vijf minuten voor tijd bezegelde Badi met zijn tweede van de avond het Doornikse lot.

KFC Strombeek ging tegen FC Merchtem 2000 op zoek naar de eerste zege van het seizoen. Daarbij kon het geen beroep doen op aanvoerder Houthuys die al enkele weken met een enkelblessure kampt. Bij de bezoekers ontbraken de geschorsten Vrancaert en Médard, Eggermont was wel weer beschikbaar. In een gelijkopgaande maar bovenal saaie eerste helft keken beide doelmannen werkloos toe. Na de rust strafte Sarrouj verdedigend mistasten van de thuisploeg af en bracht FC Merchtem 2000 zowaar op voorsprong. Trainer Nissens gooide twee extra aanvallers in de ploeg en dat resulteerde vijf minuten voor tijd in de gelijkmaker. Bilal Berroho scoorde magistraal en bezorgde KC Strombeek in extremis nog een punt.

Kester-Gooik opnieuw aan de leiding

In tweede provinciale versloeg Kester-Gooik Herne met 3-2 en pakt terug de kop in de stand. Sleewaegen opende op het kwartier de score maar de bezoekers kwamen na de rust langszij en zelfs op een 1-2 voorsprong. In een dolle slotfase maakte Sleewaegen vanop de stip gelijk en diep in blessuretijd scoorde Neetens de winning goal voor de thuisploeg.

BOKA Untited hield Leeuwkens A op een gelijkspel. De thuisploeg liep tot 2-0 uit maar net voor rust bracht Megan BOKA terug in de match. In de tweede helft scoorde Bormans de gelijkmaker, bezoeker D’Haveloose werd nog uitgesloten. KFC Meise keerde zonder punten terug uit Oetingen. SKO kwam via DE Boeck op 1-0 en Buekens verdubbelde op het uur de voorsprong. De aansluitingstreffer van Van Den Boeynants drie minuten voor tijd kwam te laat.

Winst voor Mazenzele Opwijk en Relegem

Zaterdagavond pakte Mazenzele Opwijk de drie punten op het veld van SK Steenhuffel. De Jonge kopte in de eerste helft raak, na de pauze maakte doelman Trullemans vanop de stip 0-2. De thuisploeg kwam terug in de match na een strafschopdoelpunt van De Pauw. Beide ploegen werden herleid tot tien maar de zege voor de bezoekers kwam niet meer in gevaar.

Toekomst Relegem won met 0-2 van Eendracht Peizegem. Dirk Vleminck incasseerde dubbel geel en de bezoekende aanvoerder Roel Van Den Brande mocht ook vervroegd gaan douchen. Met tien tegen tien kwamen de bezoekers via Verbelen op 0-1. Van De Voorde besliste vijf minuten voor tijd de wedstrijd in het voordeel van Toekomst Relegem.

 

 

Topartikels bij Goeiedag.be