Voorlopig geen nieuwe sportvelden in Ternat

De drie nieuwe sportvelden komen er voorlopig niet. Door administratieve fouten heeft de provincie het ruimtelijk plan Sportterreinen negatief geadviseerd.

Het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) Sportterreinen omvat drie sportvelden: een hockeyveld in de Vitseroel, een bijkomend voetbalveld voor KFC Wambeek en een bijkomend voetbalveld op de site van KSKL Ternat in de Heidestraat in Sint-Katherina-Lombeek. Vooral dat laatste moet dringend worden goedgekeurd, want door de uitbreiding van de school in het centrum van Ternat verdwijnt het veld in Kruikenburg, waar nu de jeugdploegen van KSKL Ternat speelden.

Burgemeester Parys laat weten dat hij het dossier zo snel mogelijk opnieuw op de rails wil en verwacht een akkoord voor het RUP in oktober of november.