Drie keer goud voor Ineke Van Schoor

Het Belgische damestrio in de acrobatische gymnastiek met onder meer de Dilbeekse Ineke Van Schoor haalde niet minder dan drie gouden medailles op de Europese Speqlen in Bakoe. Na de gouden medaille in de allround finale pakten ze nog twee keer goud in de categorie balans en tempo.

Kaat Dumarey (15 jaar), Julie Van Gelder (21 jaar) en Ineke Van Schoor (19 jaar) bleken onklopbaar in het acrobatisch turnen op de Europese Spelen in Bakoe.

Nadat ze vrijdag de allround competitie wonnen, voegden ze er zondag in de statische en dynamische oefening een tweede en een derde gouden medaille aan toe.

“We hebben hier keihard voor gewerkt. Wekelijk trainen we bijna 30 uur. De choreografie moest perfect zijn. Onze choreografe Irina Shadrina is wereldtop. Op technisch vlak kunnen we rekenen op onze trainers Slavik Kosakovsky en Sergiy Tretyakov, beiden OekraĂŻners. Dit is alvast de mooiste week uit mijn prille carriĂšre. Drie medailles, het is straffer dan onze stoutste verwachtingen”