Asse-Lennik begeeft in vijfde set, Roeselare is kampioen (+ foto's)

Volleybalclub Knack Roeselare werd vrijdagavond de nieuwe landskampioen in een nokvol Molenbos in Zellik en na een opnieuw felbevochten en hoogstaande wedstrijd tegen behappy2 Asse-Lennik.

Roeselare had daarvoor wel een vijfsetter nodig, waarbij de wedstrijd in de vier reguliere sets vrijwel steeds gelijk opging.

Asse-Lennik haalde de eerste en de derde set binnen met telkens 25-21. De tweede en de vierde set waren voor Roeselare met 17-25 en 23-25. Vooral het verlies van die vierde set was pijnlijk voor de thuisploeg, want die gaf op het einde nog een voorsprong van vijf punten en tevens de eindzege weg.

In de vijfde set was de veer duidelijk gebruiken bij Asse-Lennik, want het keek al snel tegen een dramatische 0-9 achterstand aan. Roeselare won de beslissende set met 4-15 en mocht meteen de champagne ontkurken op de zoveelste titel in haar rijke geschiedenis.

Voor Asse-Lennik komt er zo een eind aan een onwaarschijnlijk sterk seizoen waarin het, naast de vice-kampioen, de Beker van Belgi√ę pakte en de halve finale bereikte van de CEV-cup. Daar moest het enkel de duimen leggen tegen Dinamo Moskou, dat nadien de Europese titel veroverde.