Voetbaloverzicht : FC Borght pakt tweede periode

Melvin Bouwmeester bracht Wolvertem op het halfuur op voorsprong en controleerde nadien de partij. Pas tien minuten voor tijd verdubbelde Bastin de score en luttele seconden later telde Christiaens Binche helemaal uit. Een reeksje lager toonde Betekom zich met 3-1 te sterk voor FC Merchtem 2000. Pas in de slotfase redde Eggermont de Merchtemse eer. Ternat speelde 1-1 gelijk en zet zo haar ongeslagen reeks verder. Van Der Putten zette Ternat al vroeg op 1-0 maar in de tweede helft kwamen de bezoekers langzij via Knops.

In tweede provinciale C heeft Borght zich verzekerd van een einderondeticket. Daarvoor had het genoeg met een 1-1 gelijkspel tegen Leeuwkens Teralfene. Robberechts opende de score voor de thuisploeg maar diep in de tweede helft maakte Van Rossem gelijk. Asse-Zellik pakte een broodnodige zege op het veld van Black-Star. De Coninck maakte het verschil met twee treffers. De aansluitingstreffer van de thuisploeg kwam te laat. Kester-Gooik verspeelde een 0-2 voorsprong op het veld van Pamel. Twee doelpunten van De Roeck bleken niet genoeg voor de zege.

Mazenzele Opwijk vreet Malderen op

In derde provinciale F zorgde Mazenzele Opwijk voor de uitslag van de dag. Het verpulverde Malderen met 10-0. Relegem won met 2-0 van RSD Jette B. Van De Voorde toonde zich met twee doelpunten trefzeker. Beigem won vlot van rode lantaarn Mollem. Humbeek hield leider KFC Meise verrassend op een 2-2 gelijkspel. Wijns en Cnop hadden de thuisploeg op een veilige 2-0 gezet maar in een dolle slotfase scoorden De Boeck en Peeters voor Humbeek.

In vierde provinciale bezorgde Lissens een kwartier voor tijd Kobbegem de 1-0 zege tegen Borchtlombeek B. Asse-Terheide versloeg Teralfene B met 1-5. Van Langenhove, Verhaegen, Van Dessel en De Coster hadden elk hun aandeel in de ruime overwinning en zetten zo de titelambities kracht bij.