Voetbalnieuws : FC Beigem verrast KFC Meise.

KVK Ninove verkeert in bloedvorm en dat uitte zich in een duidelijke 0-3 overwinning op het veld van Eine. Geeroms, Standaert en M’Barki waren de doelpuntenmakers van dienst. Volgende week komt leider Dikkelvenne over de vloer.

In eerste provinciale Brabant verloren zowel FC Merchtem 2000 als Ternat hun wedstrijden, zodat beide ploegen nu op gedeelde dertiende plaats in het klassement staan. KFC Strombeek was kanseloos tegen Eppegem en zakt na de 3-0 nederlaag naar de negende plek.

In tweede provinciale C staat Borght na de 3-0 overwinnning knap aan de leiding.FC Borght toonde zich bijzonder efficiënt en won na doelpunten van Di Vito, Médard en Tybebo. Kester-Gooik A ging met 2-0 onderuit op het veld van de Leeuwkens. SK Leeuw A won met 1-0 van Pamel en staat vierde. Zaterdagavond pakt Groot Dilbeek een punt tegen Beersel-Drogenbos.

Niemand profiteert van verlies Meise

Eendracht Hekelgem verspeelde belangrijke punten in de strijd om de eerste plaats. Hekelgem kon een vroege voorsprong, De Backer na 18 minuten, niet vasthouden. Net voor de rust scoorde Stijn Delbeke de gelijkmaker en de thuisploeg mist zo een unieke kans om in te lopen op koploper KFC Meise.

KFC Meise kreeg FC Beigem op bezoek en ging zowaar met 1-3 onderuit. Verspecht scoorde net voor de rust de 0-1 en Prud’Homme verdubbelde de score enkele minuten in de tweede helft. Cappiello lukt twintig minuten voor tijd de aansluitingsstreffer maar Bert Van Houcke telde de thuisploeg enkele minuten later volledig uit. Toekomst Relegem won acht weken na elkaar maar had heel wat moeite met een stevig SK Steenhuffel. Van Den Branden bracht de bezoekers net na rust 0-1 voor. De Schouwer bezegelde een kwartier voor tijd het lot van de thuisploeg. Van De Voorde kon milderen, maar de 1-2 kwam te laat.

Eendracht Mazenzele Opwijk kwam via Verdoodt op 1-0, maar moest toch genoegen nemen met een gelijkspel nadat bezoeker Vangucht Sint-Jozef Londerzeel langszij schoot. Dooremont incasseerde een kwartier voor tijd rood. Mollem kon geen vuist maken tegen RSD Jette B en verloor met 5-0. KFC Humbeek deed een slechte zaak in het klassement door met 1-2 te verliezen van naaste concurrent Ramsdonk.

Topartikels bij Goeiedag.be