Voetbaloverzicht : Trainerswissel FCV Dender rendeert

FCV Dender bedankte deze week trainer Demets voor bewezen diensten. De trainerswissel rendeerde en een geplaagd Dender won oververdiend met 1-0 van Torhout. Na twintig minuten devieerde Depoorter een voorzet van Burnaby in eigen doel. Nadien kreeg de thuisploeg nog een resem kansen maar de score bleef onveranderd.

KSC Wolvertem zit na een nieuwe thuisnederlaag in zak en as. Na twintig minuten verschalkte bezoeker Thissen doelman Bogaerts en het stond 0-1. Net na de rust sloegen de bezoekers opnieuw toe. Sakanoko rondde met succes een solo af. Geel blauw kwam nadien wel beter in de wedstrijd maar kwam niet meer tot scoren.

Op het veld van Averbode kwam Merchtem na een kwartier op achterstand. Maar Verroken bracht luttele minuten later de bordjes in evenwicht. Even later lobte Olbrecht de thuisportier met succes en het stond zowaar 1-2. De thuisploeg was niet bij machte om Merchtem te bedreigen en in de slotfase stelde de net ingevallen Quintana de Merchtemse zege veilig. Ternat kende tegen een ontketend Stokkel en complete off-day. Het verloor met 7-1 en zakt weg in het klassement.

Zuun loopt uit in de stand

Vallois scoorde tien minuten voor tijd de 1-0 en zorgde zo voor de verdiende maar hard bevochten zege tegen Saintes. In de stand prijkt Zuun stevig aan kop. Een herboren Schepdaal stuurde Liedekerke B met 5-0 huiswaarts. Dosso, Benker en Beuckelaers telde de bezoekers voor de rust al uit. Na de koffie dreven Beuckelaers en Van Raemdonck de score verder op.

Oetingen verloor met 3-2 van Wambeek en moet de rol bovenin even lossen. Na een halfuur stond het al met 2-0 in het krijt na treffers van Desmet en Vanhoutten. Na 48 min scoorde Roels de 3-0 en de wedstrijd leek gespeeld. Maar Van Oudenhove en Anthoons brachten Oetingen terug in de match. Helaas zorgde een gebrek aan efficiëntie voor de 3-2 nederlaag.

Lennik toonde zich met 6-2 te sterk voor Huizingen. Baveghems, Speliers en Pasteleurs legden de match al snel in zijn definitieve plooien. Eizeringen kwam op het veld van Beersel-Drogenbos B niet verder dan een 0-0 gelijkspel.