Trainer Van Acker gaf voor de thuiswedstrijd van Eendracht Aalst tegen Lommel het vertrouwen aan dezelfde elf starters van vorige week.

Smet werd dus voldoende opgelapt na de trap die hij tegen Geel moest incasseren.

Tweede doelman Kempeneer raakte niet speelklaar en werd vervangen door Jari Mertens. Daniel Rodriguez De Oliveira is hersteld van zijn knieblessure en nam plaats op de bank.

Zwakke eerste helft

Het was niet lang wachten op het eerste doelgevaar van de wedstrijd. Na twee minuten bracht bezoeker Trossard de bal goed voor op Rosales. Van Den Noortgaete ging een eerste keer goed plat.

Eendracht antwoorde na zeven minuten. Mike Smet speelde de bal in de loop van Philippe Janssens die de bal teruglegde op Shkodra. Shkodra bracht voor maar de bal werd in hoekschop gewerkt.

Vijf minuten later was het raak aan de overkant. Na een hoekschop belande de bal in de voeten van Toon Lenaerts. De Lommelse verdediger kon de bal, al dan niet van uit buitenspel, voorbij Van Den Noortgaete schieten. De wedstrijdbeelden zullen uitsluitsel moeten geven.

Eendracht kon niet meteen reageren en had het moeilijk om in de wedstrijd te komen. Het is een halfuur wachten op de eerste goede kans van Aalst. Kevin Janssens bracht de bal goed voor naar Vansimpsen die zijn kopbal in extremis gered zach worden door Thoelen.

De hoekschop die daarop volgde was zonder gevaar. Vijf minuten later kon Vansimpsen opnieuw koppen maar deze keer was zijn poging niet goed gericht.

Dit was het laatste wapenfeit van de eerste helft waar Eendracht geen vuist kon maken en met een terechte 0-1 achterstand de rust in ging.

Gegokt maar verloren

De tweede helft werd aangevangen zonder wissels bij beide ploegen. Aalst nam meteen het heft in handen en eiste het balbezit op maar buiten enkele vrije trappen kwamen we nog niet.

In de 57e minuut kwamen Rodrigo De Oliveira en De Cuyper op het veld. Zij kwamen Ph. Janssens en Donjet Shkodra vervangen.

Eendracht kreeg in de volgende tien minuten enkele hoekschoppen toegewezen maar was er niet gevaarlijk op. Aalst probeerde te dreigen door middel, maar het was Lommel dat nog het meest gevaarlijk was met enkele afstandsschoten van Rosales en Deferm.

Dertien minuten voor tijd moest De Cuyper geblesseerd naar de kant. Niels Martin nam zijn plaats in. Maar ook hij kon het tij niet keren en het doelpunt viel aan de overkant. Jutten werd knap diep gespeeld en knalde de bal netjes voorbij Van Den Noortgaete, 0-2.

In de laatste minuut knalde Trossard nog de 0-3 eindstand tegen de touwen. Eendracht gokte in de tweede helft door de lange bal te gebruiken maar het verloor.

Lommel United toonde heel veel maturiteit en neemt verdiend de drie punten mee naar Limburg.

Rugzak van 50 kilogram

Achteraf was coach Van Acker eerlijk in zijn analyse: ‘In de eerste helft leek het of sommige spelers met een rugzak van 50 kilo op hun rug liepen. Ik had de spelers vooraf gewaarschuwd dat we zeker en vast niet vrank en vrij zouden kunnen voetballen zoals tijdens het eerste halfuur van vorige week op Geel.’

‘We vonden de sleutel niet in het middenveld en konden maar weinig dreigen. In de tweede helft ben ik op lange ballen overgeschakeld om gevaarlijker te zijn. Hierdoor kwam er natuurlijk meer ruimte vrij en Lommel profiteerde hier optimaal van.’

‘De twee laatste doelpunten neem ik dan ook voor mijn rekening. Het is de eerste wedstrijd dat we niet konden scoren en ik ben enorm ontgoocheld dat dit juist thuis moest gebeuren.’

‘We zijn met dit Eendracht iets aan het bouwen en deze wedstrijden zijn een uitstekende waardemeter om te kunnen zien hoever we al staan’, aldus Regi van Acker.

Activiteiten van uw vereniging gratis in onze agenda? Klik hier!