Asse-Lennik wint in vijf sets van Maaseik.

Zaterdagavond stond de topper in het volleybal op de agenda tussen Asse-Lennik en Maaseik. Asse-Lennik dat zich in het tussenseizoen flink versterkte begon zeer sterk aan de eerste set en won met duidelijke 25-17 cijfers.

De tweede set verliep zeer gelijk opgaand uiteindelijk was het Maaseik dat de tweede set binnenhaalde met het kleinste verschil (26-28). Maaseik begon als mentale winnaar aan de derde set en Asse-Lennik was duidelijk aangeslagen. Hierdoor won Maaseik de derde set vrij eenvoudig.

Bij een 1-2 tussenstand was het alles of niets voor Asse-Lennik. Bij Asse Lennik viel nieuwkomer Seppe Baetens in het begin van de vierde set uit met een blessure. Toch was het de thuisploeg die er voluit voor ging en de bordjes weer gelijkstelde. In de vijfde en beslissende set maakte Robin Overbeeke het verschil dankzij ijzersterk opslagspel.

Asse- Lennik won de beslissende set met 15-12. Het goed gevulde Molenbos sportcomplex kende een sensationele sportavond. Met Asse-Lennik als verdiende winnaar. Het is nu al duidelijk dat het vernieuwde Asse-Lennik dit seizoen bij de top 3 van het Belgisch Volleybal mag gerekend worden.

‱ Asse-Lennik – Maaseik 3-2 (25-17, 26-28, 21-25, 25-20, 15-12)