Eendracht Aalst blijft leider ondanks eerste nederlaag (+ video)

Trainer Regi Van Acker voerde voor de competitiewedstrijd van Eendracht Aalst op het veld van Eupen één wijziging door in zijn basisopstelling.

Matthias Lievens nam in het hart van de defensie de plaats in van de licht geblesseerde Arnaud De Greef, die wel op de bank zat. Daar kreeg hij onder andere het gezelschap van onze nieuwste aanwinst Daniel Rodrigo De Oliveira.

Weinig doelgevaar

Het eerste gevaar leverde ook meteen een doelpunt op. Luis Garcia mocht voor de thuisploeg een vrije trap nemen van net buiten het strafschopgebied. Florian Taulemesse deed het schot van de Spaanse ex-international lichtjes afwijken en Kevin Van Den Noortgaete was geklopt (1-0).

Eendracht stond zo voor het eerst dit seizoen op achterstand. De reactie bleef echter niet uit maar doelman Hendrik Van Crombrugge pareerde de uithaal van Kevin Janssens. Aan de overzijde liet Luis Garcia zich opnieuw opmerken toen hij een voorzet ineens op de slof nam. Kevin Van Den Noortgaete redde met de vuisten.

Na dit openingskwartier viel de partij een beetje stil. We zagen veel middenveldspel maar beide ploegen slaagden er niet meer in om echt voor dreiging te zorgen. Victor Curto knalde voor Eupen nog eens over en Donjet Shkodra mikte een Aalsterse vrije trap naast. We gingen dan ook rusten bij 1-0.

Debuut

Regi Van Acker greep in en opteerde voor twee spitsen. Daniel Rodrigo De Oliveira maakte zijn debuut in het shirt van Eendracht en Ken Van Damme bleef in de kleedkamer. Toch was het Eupen dat meteen naar voor trok bij het begin van de tweede helft.

Na enkele gevaarlijke voorzetten schoot Victor Curto niet zo hoog over en Florian Taulemesse zag zijn poging via Matthias Lievens maar net over de lat verdwijnen. Bij de volgende mogelijkheid was het wel raak. Michael Lallemand werd op rechts vrijgespeeld en de invaller knalde de 2-0 onder Kevin Van Den Noortgaete tegen de netten.

Lang kon de thuisploeg echter niet genieten van de dubbele bonus. Daniel Rodrigo De Oliveira worstelde zich door de verdediging en na wat geharrewar werkte hij de aansluitingstreffer met het hoofd in doel (2-1).

Sterk Eendracht

Eendracht ging op zoek naar een tweede doelpunt en Eupen werd met veel druk naar voor op de eigen speelhelft teruggedrongen. De Ajuinen doken een aantal keer gevaarlijk op voor de kooi van Hendrik Van Crombrugge maar het vizier stond niet scherp afgesteld.

Even later kwam een corner aan de tweede paal bij Ratko Vansimpsen terecht. Hendrik Van Crombrugge had echter een knappe redding in huis op de poging van onze aanvaller.

Aan de overkant kwam er logischerwijze steeds meer ruimte om te counteren. Op één van die tegenstoten trapte Samuel Asamoah naast.

In de 88e minuut was Aalst in dezelfde fase tot drie keer toe zeer dicht bij de verdiende gelijkmaker. In eerste instantie vond Daniel Rodrigo De Oliviera keeper Hendrik Van Crombrugge op zijn weg. In de herneming zagen Ratko Vansimpsen en wederom onze Braziliaanse spits hoe een verdediger hun poging nog op de lijn keerde.

Diep in de toegevoegde tijd werd het nog 3-1 toen een voorzet van Samuel Asamoah via Matthias Lievens ongelukkig in eigen doel verdween.

Eendracht verliest zo voor het eerst dit seizoen maar blijft wel medeleider met 12 op 15 en kan met opgeheven hoofd huiswaarts keren. Zondag staat al een volgende topper op het programma met het bezoek van Sint-Truiden.

(Bron: www.eendracht-aalst.be)