Herenploeg BC Grimbergen gezond ambitieus

Na een succesvol seizoen in eerste provinciale met een vijfde plaats in het klassement tot gevolg maakt de herenploeg van coach Jan Janssens zich op voor de start van het nieuwe basketbalseizoen.

‘We kwamen danig versterkt uit de transfertperiode’, aldus de ambitieuze fanioncoach. ‘Met Vincent Van Espen en Cedric Bracke keren twee jonge twintigers terug naar hun vertrouwde stal na landelijke ervaring te hebben opgedaan bij respectievelijk BC Opwijk en BG Leuven.’

‘Ook Thomas Beck (BCU Ganshoren) en Mike Beni (BG Leuven) brengen ondanks hun jonge leeftijd landelijke ervaring op het terrein. Het grootste deel van de kern van afgelopen seizoen blijft bij deze ploeg aan de bak zodat we met dit solide geheel hopelijk enkele plaatsjes hoger kunnen mikken.’

Teammanager Kris Dée vult aan: ‘Belangrijkste doelstelling van deze ploeg blijft jonge spelers uit de regio de kans geven op een meer dan degelijk niveau te basketten. Youngsters als Frederik Verhaeghe en Ismael Aberkan kunnen hopelijk hun positieve curve van vorig seizoen doortrekken maar het blijft de gezonde mix tussen ‘jong geweld’ en meer ervaren spelers die deze ploeg succesvol kan maken.’

‘Uiteraard mogen jonge spelers ambitieus zijn en zonder een timing voorop te stellen of enige vorm van druk op te leggen is de club klaar om eventueel op termijn een stapje hoger te mikken.’