DIVAS volgend jaar onder de vleugels van Sportclub Eendracht Aalst

De voorzitters van SC Eendracht Aalst, KVK Ninove en vzw DIVAS Ninove kwamen tot een princiepsakkoord waarbij vanaf het seizoen 2014-2015 de twee vrouwenteams, vandaag actief bij KVK Ninove, overstappen naar SC Eendracht Aalst.

Mits het akkoord van de KBVB is de vrouwenvoetbalsectie van KVK Ninove volgend jaar actief onder het stamnummer 90 van Sportclub Eendracht Aalst.

De partijen vonden elkaar in de ambitie om op korte termijn door te stoten naar nationaal voetbal en om een dragende club te worden voor de Denderstreek. Die ambitie wordt verder ondersteund door de uitbouw van een jeugdopleiding voor meisjes, geïntegreerd in de jeugdwerking van SC Eendracht Aalst.

Maar evenzeer is het de ambitie om een breed voetbalaanbod te verschaffen en om zo als pilootclub mee te werken aan het project van de KBVB om het aantal voetballende meisjes op korte termijn te doen stijgen van 20 000 tot 35 000 speelsters.

Ook de initiatieven in het kader van de Football + Foundation worden verdergezet om als club de sociaal-maatschappelijk verantwoordelijkheid niet uit de weg te gaan.

Dameswerking

‘Door deze overstap realiseert SC Eendracht Aalst een oude wens om binnen de rangen een dameswerking op te starten. Met de DIVAS vindt Eendracht Aalst een partner die nu reeds een gestructureerde werking heeft opgebouwd en die aantreedt op het hoogste provinciaal niveau’, aldus Yves Decuypere, voorzitter Divas VK Ninove.

‘De DIVAS vinden in Eendracht Aalst een partner die op diverse vlakken de nodige zuurstof biedt voor de verdere duurzame ontwikkeling. De DIVAS zullen vanaf volgend seizoen aantreden onder de naam van DIVAS EENDRACHT AALST en dit in de kleuren wit-zwart met groen. Zij blijven trainen en spelen op Den Deysel in Denderhoutem, de huidige thuishaven.

  • Wie interesse heeft voor dit project kan terecht bij Yves Decuypere (yves.decuypere@hotmail.com of 0476-75 18 12), voorzitter van de vzw DIVAS die blijft instaan voor het beheer van DIVAS EENDRACHT AALST.
  • Wie interesse heeft om bij de DIVAS te voetballen kan contact opnemen met Karel Baillius (bailliuskarel@hotmail.com of 0476-68 26 60) die de sportieve verantwoordelijkheid over de DIVAS EENDRACHT AALST draagt. (foto Dendersport.be)