Voetbaloverzicht : Topper in 2de prov. C eindigt onbeslist.

In derde nationale B kon Dender in eigen huis niet winnen van Doornik. Dender kwam op voorsprong via een knap doelpunt van Papassarantis maar enkele minuten later stelde bezoeker Ihou gelijk. Net voor rust kon Van Eyck profiteren van mistasten in de verdediging en bracht de thuisploeg op 2-1. In de tweede helft scoorde Ihou zijn tweede van de avond en bezorgde Doornik zo een verdiend punt.

Terjoden-Welle won met 2-1 van Sterrebeek en springt zo naar de 4de plaats. Sterrebeek kon lang gelijke tred houden maar tien minuten voor tijd schoot De Rouck Terjoden naar de overwinning. Nog in vierde nationale B won Wolvertem voor de tweede week op rij. Op aangeven van Eylenbosch scoorde  Miklas Van Der Stappen het enige doelpunt van de match.

In eerste provinciale won Strombeek met 2-1 van Averbode. Ambrogetti en Van Den Brande (strafschop) waren de doelpuntenmakers van dienst. Onderaan moet Opwijk zich dringend zorgen maken na de 1-6 pandoering tegen Eppegem. Opwijk staat voorlaatste met slechts zeven punten.

In tweede provinciale C kende de topper tussen Merchtem en Asse-Zellik geen winnaar. In de dichte mist namen beide ploegen ieder een helft voor zich. Merchtem begon sterk en kreeg enkele goede kansen via Jadin en El Takny. Die laatste was een voortdurende gesel voor de bezoekende defensie maar faalde in de zone van de waarheid. Op het halfuur trapte Kim Bal knap voor doel en Jadin kopte  subliem in de kruising. Na de rust het tegenovergestelde spelbeeld. Asse-Zellik scoorde snel de gelijkmaker en nam nadien het initiatief, zonder echte uitgespeelde kansen. Het bleef 1-1 en daar konden beide teams best tevreden mee zijn. Onderaan won Eizeringen met 1-0 van Lembeek. Meteen de eerste overwinning dit seizoen en een heuse opsteker. Liedekerke neemt na de winst tegen Pamel de koppositie terug over van Spor. Bruxelles.

Ninove nadert op de leider

In Oost-Vlaanderen won Ninove de derby van Appelterre-Eichem met 0-2. Ninove nadert tot op vier punten van leider Petegem dat zich tevreden moest stellen met 0-0 op Merelbeke. In tweede provinciale verloor Voorde van De Pinte met 3-1 en telt nu maar één punt voorsprong op eerste achtervolger Elene.

In derde provinciale C Brabant haalden de nummers 1 en 2 zwaar uit. Kapelle Sport versloeg Bodegem met 0-4 en Borchtlombeek won met forfaitcijfers van Brucom. Wambeek ging verrassend onderuit bij SK Leeuw.

In de F-reeks verloor Meise van seizoensrevelatie Ritterklub met 3-2. Ondanks dit verlies blijft groen wit wel het klassement aanvoeren. Zaterdagavond gooide de mist roet in het eten bij Steenhuffel-Hekelgem. Na 25 minuten in de eerste helft besloot de scheidsrechter de wedstrijd te staken omdat de zichtbaarheid te beperkt was geworden.

 

Topartikels bij Goeiedag.be