samen1745 wil oplossing voor Opwijkse parochiezalen

Snelle mannen en vrouwen bij samen1745 want na als eerste partij een volledige verkiezingslijst kenbaar te hebben gemaakt, als eerste het verkiezingsprogramma gepresenteerd te hebben is daar nu ook al een antwoord op de problematiek rond de parochiezaal te Droeshout.

Gemeenteraadslid Tom Bosman namens samen 1745: “Deze week slaakten de verschillende verenigingen van Droeshout een noodkreet in verband met het mogelijk verdwijnen van de parochiezaal en de gevolgen voor het verenigingsleven in Droeshout. Vanuit samen1745 willen we alvast zoeken naar een oplossing.

Zoals in veel gemeentes in Vlaanderen zijn ook in Opwijk de parochiezalen in hun bestaan bedreigd. Verschillende verenigingen vrezen zo hun stek te verliezen. De Droeshoutse verenigingen kaartten dit probleem aan met een brief naar de verschillende politieke partijen. samen1745 neemt deze noodkreet ernstig en engageert zich om, bij deelname aan het bestuur, te werken aan een oplossing.”

“Bij samen1745 zijn we ons erg bewust van deze problematiek,” zegt Bart Van Biesen, kandidaat voor samen1745 bij de komende gemeenteraadsverkiezingen en Droeshoutenaar in hart en nieren. “We hechten veel belang aan het voortbestaan van deze locatie. In ons verkiezingsprogramma hebben we dat trouwens ook uitdrukkelijk opgenomen.

De recente kermisperiode heeft duidelijk aangetoond dat Droeshout leeft. Dit moeten we behouden, stimuleren en zelfs nog uitbreiden. Daarin is de parochiezaal van Droeshout een belangrijke schakel. Ook de talrijke andere verenigingen die gebruik maken van de parochiezaal mogen we niet in de kou laten staan,” benadrukt Van Biesen.

 ‘samen1745 engageert zich om, wanneer we deel uitmaken van de nieuwe bestuursmeerderheid, samen met de eigenaar naar een oplossing te zoeken voor de verenigingen van Droeshout. Of de voorgestelde erfpacht daarvoor de beste oplossing is, willen we nader onderzoeken. We bekijken met open blik de verschillende mogelijkheden en betrekken daar ook de verenigingen bij.” (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk