Team De Fietser met nieuwe ambities

De Opwijkse fietsenwinkel De Fietser bestaat 25 jaar en bij het â€˜Team De Fietser’ is er heel wat veranderd. Er zijn nieuwe renners, een fris kledingontwerp en een samenwerking met het ‘Epic Icebirds Team’. Nog steeds rijden de mannen met Trek fietsen.

Het Team De Fietser bestaat uit Michel Meysman, Michaël Esselens, Ben Smeets, Dieter Luypaert, Jochem Vermeir en Wim Tollenaere. Renners met een palmares, die popelen om nog meer mooie prestaties neer te zetten.

Michel Meysman uit Affligem kijkt weer uit naar enkele mountainbikemarathons over de hele wereld. Hij heeft al zijn selectie beet voor het WK Gravel. Het nieuwe lid en meervoudig Opwijks kampioen MichaĂ«l Esselens is dit jaar vader geworden en door de beperkte trainingstijd piekt hij naar enkele races in de buurt.

Krachtpatser Ben Smeets reed zowel op het Belgisch, Europees als het wereldkampioenschap gravel een toptienplaats. Dit jaar heeft hij ook zijn selectie beet voor het BK en WK gravel.

Allrounder Dieter Luypaert, werd in 2023 derde Master op het Belgisch kampioenschap mountainbikemarathon. De man uit Buggenhout startte zijn seizoen met zilver in de duatlon te Hofstade en twee podiumplaatsen in de eerste BAMS mountainbikemarathons. In het najaar bindt hij weer zijn loopschoenen voor het BK marathon waar hij onder zijn besttijd van 2u45 hoopt te komen.

Regerend Opwijks kampioen Jochem Vermeir bevestigde zijn top tien plaats op het wereldkampioenschap Granfondo in Glasgow met een overwinning in de UCI wedstrijd te Perpignan. Hij wil verder zijn benen testen in EZC koersen, Cyclo’s en gravelwedstrijden.

Wim Tollenaere, zaakvoerder van De Fietser, reed een crosswinter met 14 podiumplaatsen. Een overwinning bij de M3 in de BAMS 85 km Hard’n marathon was reeds zijn deel.

Het De Fietser-Epic Icebirds team, onder leiding van voormalig Belgisch kampioen Nicolas Vermeulen, zorgt voor extra bikefun als opstap naar de wedstrijdploeg. Nicolas reed samen met Koen de Houwer de etappewedstrijd ‘Les Chemins du Soleil’. Ultraloper Andy Wiencek doet diverse lange afstandstrails, Stefaan Waumans richt zijn pijlen op de W.V.Z. en ATB Crossen en Jered Maes houdt zich actief in het offroad-duatlon. Cameraman Lucky Berlange zorgt steevast voor leuke actiefilmpjes. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk