Bruisende Tuinmarkt Opwijk op zaterdag 4 mei

De eerste zaterdag van mei staat vast en zeker al met groene fluo aangeduid in de agenda van menig tuinliefhebber. Want dan luidt Lokaal bestuur Opwijk met haar jaarlijkse Bruisende Tuinmarkt officieel de lente in.

Op de Borchtsite in Opwijk-Centrum nemen tot 40 lokale aanbieders van land- en tuinbouwproducten, streekproducten en verse voedingswaren uit de korte keten hun standplaatsen in. De talrijke bezoekers kunnen er kijken, ruiken, voelen, vragen stellen, proeven en ook kopen natuurlijk!

“In de Flower Power Bus komen ze in een bloemenoase terecht waar ze heerlijk kunnen ontspannen en een originele foto laten maken. Een voorsmaakje van wat de standhouders op de Bruisende Tuinmarkt te bieden hebben: vaste planten, eenjarigen, grassen, snijbloemen, vormbomen, haag- en bosplantsoen, mediterrane planten, tuindecoratie, honing en afgeleiden, koolzaadproducten, artisanale bieren …” aldus schepen van Cultuur Jan Couck.

“In het park van Hof ten Hemelrijk kunnen geïnteresseerden onder begeleiding van de gidsen François Van Den Broeck en Theo De Puyseleir een kruidenwandeling maken. Na de wandeling geven de gidsen met de versgeplukte kruiden een kookdemonstratie. Voor deze activiteit is het nodig zich vooraf in te schrijven. Info en tickets op reservaties.opwijk.be.

Afspraak op zaterdag 4 mei 2024 tussen 9 en 13 uur op de Borchtsite in Opwijk-Centrum.

Dit is een evenement in samenwerking met Straffe Streek. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk