Toerist in eigen dorp voor bewoners Opwijkse zorgvoorzieningen

Op woensdag 31 mei 2023 organiseren de zorgcampus van welzijnsvereniging OPcura, WZC Heydeveld en vzw Zonnelied Optempo, allen gevestigd in het centrum van Opwijk, een gezamenlijke activiteit voor hun bewoners en gebruikers.

Touristtram De Lange Wapper bezorgt immers aanstaande woensdag hun bewoners en gebruikers een mooie uitstap in eigen dorp. Deze tram zal zich de hele namiddag verplaatsen tussen de drie voorzieningen vzw Zonnelied Optempo (binnen niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers, maar warm aanbevolen voor bezoekers met kinderen), WZC Heydeveld en zorgcampus OPcura.

De tram wordt gratis aangeboden aan de bewoners en hun bezoekers en is ook toegankelijk voor drie rolstoelgebruikers per rit. Er is een conducteur op de tram die hen een bonnetje zal geven om hen op de verschillende locaties gratis te laten verwennen. Wenst een bewoner gewoon op de trein te blijven zitten, dat kan natuurlijk ook! Naast de bewoners of gebruikers en hun familieleden mogen ook andere geïnteresseerden op de trein stappen en op deze manier kennismaken met de drie Opwijkse zorgvoorzieningen.

Op elke locatie kunnen de reizigers iets eten, drinken of beleven. Zo voorziet WZC Heydeveld sfeer met een mocktail en accordeonmuziek. In vzw Zonnelied kan men genieten van een bezoek aan de Maria-grot, een creatief moment beleven of gewoon genieten van een ijsje op het terras. Zorgcampus OPcura W.V. tenslotte biedt een Brusselse wafel met een tas koffie aan.

Tussen 14 en 17 uur pendelt deze Touristtram tussen de drie voorzieningen. Alvast een mooie samenwerking tussen de Opwijkse zorgvoorzieningen met als doel een leuke uitstap aan hun bewoners en gebruikers te bezorgen. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk