Opwijk opnieuw erkend als FairTradeGemeente

Opwijk behoudt zijn titel als FairTradeGemeente via de Fair-O-Meter, de tweejaarlijkse barometer van het lokaal engagement voor een faire wereld.

Schepen van Ontwikkelingssamenwerking Roland Mortier: “Onze gemeente is sinds november 2012 ononderbroken erkend als FairTradeGemeente en is zeer trots op deze titel. Onze inzet hiervoor werd via de Fair-O-Meter op 6 criteria geëvalueerd (rapportageperiode 2021-2022). Het gaat over het engagement van het gemeentebestuur in samenwerking met lokale winkels en horeca, scholen, bedrijven en organisaties.

Daarnaast peilt de Fair-O-Meter ook naar de mate waarin we als gemeente communiceren over ons engagement, of er al dan niet een lokale groep van vrijwilligers is die de campagne mee uitbouwt én of we inspanningen doen voor lokale en duurzame voeding. De gemeente haalt de algemene score C en een score per criterium van A (beste score) – B – C – D tot E (minst beste score).

Het komende jaar maken we samen verder de omslag van FairTradeGemeente naar Faire Gemeente en vormen we een netwerk van Faire Gemeenten, Steden en Provincies waar lokaal, ecologisch en fair denken én doen de norm is.” (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk