Lisa blaast Opwijks station nieuw leven in

Er is opnieuw leven in de brouwerij, dit in Opwijk zeggen terwijl het einde van de Affligembrouwerij nabij is, is misschien niet het juiste moment maar in het station van de NMBS, dat nu ook al lange tijd leeg stond, is er opnieuw activiteit! “Keet, meer dan goeie koffie,” dat is de slagzin waarmee kersverse zaakvoerster Lisa Van Langenhove (27) niet alleen de pendelaars maar gewoon iedereen naar haar zaak wil lokken. Heel wat treinreizigers kwamen al eens piepen om te zien wat er in de wachtzaal van het beschermd gebouw aan de hand is. Zelfs Marc Vereecken, de laatste stationschef, die er meer dan twee decennia werkte, was benieuwd.

Het loket is vervangen door een mooie toog – waarachter Lisa meteen haar mooiste glimlach boventovert – en het scherm met de uurregeling heeft plaats gemaakt voor de menukaart. De uitbaatster, die momenteel nog assistentie krijgt van papa Peter, is van opleiding landbouwingenieur, maar miste de horeca. “Toen ik vernam dat de NMBS een concessionaris zocht voor het gebouw kwam ik een kijkje nemen. Ik zag potentieel in het karaktervol pand, mocht mijn project gaan presenteren en in november vorig jaar kreeg ik groen licht. In mei volgde de sleutel maar de papiermolen nam heel wat tijd in beslag,” aldus Lisa.

“Vanaf deze week kunnen mensen hier terecht voor een heerlijke koffie en meer. Korte keten en lokale producten staan in Keet centraal, van hoevezuivel en frisdranken tot seizoensgroenten. Voorlopig kan het aanbod enkel meegenomen worden want ik wil de tijd nemen om het concept aan te scherpen.”

“In een tweede fase zou ik de wachtruimte willen omtunen tot een verbruikerszaal. Op termijn wil ik ook nog meer beleving in het gebouw. Daarbij denk ik aan optredens, babyborrels, recepties, workshops en nog andere dingen.” Het is de bedoeling dat langs de buitenkant de nieuwe zaak nog meer geaccentueerd wordt maar als het van Lisa afhangt wordt het gebouw naast spoorlijn 60 een nieuwe hotspot in de regio. (eb)

https://keetopwijk.be/

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk