Jessica Raes wint Cultuurprijs 2022

Ook in 2021 had ze al een nominatie in de wacht gesleept voor de Opwijkse cultuurprijs, maar dit jaar was het bingo voor Jessica Raes (32)! Het kan ook moeilijk anders want haar creatieve en artistieke werk krijgt plots overal erkenning.

Op het Fantasy Film Festival in Parijs gooide ze recent al hoge ogen en kreeg haar film Triskelion de prijs van de beste animatiefilm. Even later werd ze verkozen tot “best female director” op het Vesuvius International Filmfestival! Daarnaast is ze ook nog auteur, illustrator, grafisch vormgever en docent. Logisch dat de jury dit keer niet naast Jessica kon kijken.

Zij mocht vorig weekend, op de 11 juliviering in Nijverseel, haar prijs in ontvangst nemen. De 18de Opwijkse cultuurprijs werd uitgereikt door de Adviescommissie Cultuur en Toerisme. Deze prijs gaat naar een persoon of vereniging die de uitstraling van Opwijk via culturele activiteiten mee bevorderd heeft. Dit kan zowel een eenmalige actie als het resultaat van jarenlange inzet zijn. Wilfried Mariën en Rik Olievier waren naast Raes de andere genomineerden. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk