Opwijk vangt kinderen op als ’t nodig is

De federale overheid besliste dat de paasvakantie met een week wordt verlengd. De gemeente Opwijk zal noodopvang organiseren voor wie zelf zijn kinderen niet thuis kan opvangen. Het gaat om ouders met een job in een essentiële sector (zorgberoepen, politie, kinderopvang en voedingssector. Ook kinderen die in een onveilige gezinssituatie zitten kunnen opgevangen worden.

De opvang gebeurt tijdens de schooluren maar er is ook buitenschoolse opvang mogelijk buiten de schooluren. Wie opvang aanvraagt moet dat heel dringend doen, inschrijven (via een mail naar de jeugddienst (jeugddienst@opwijk.be) kan nog tot morgen vrijdag 26 maart om 18 uur. Enkel kinderen die ingeschreven zijn kunnen deelnemen. Ze worden door de ouders zelf naar de opvang gebracht. Zieke kinderen moeten thuis worden opgevangen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk