Eliane wil meer ambiance in centrum

Eliane Laurent, gemeenteraadslid en jarenlang uitbaatster van het cafetaria van CC Hof Ten Hemelrijk, stelt voor om het centrum van Opwijk nieuw leven in te blazen. Al te vaak hoorde zij al de opmerking dat het ‘maar doods’ is in het centrum van de Sint-Paulusgemeente. Zij stelt daarom voor de echte kern (Markstraat, Kerkstraat en Kerkplein) op bepaalde momenten autovrij te maken.

“Met een viertal cafés, een ontbijt- en brunchrestaurant en een pitta bar is er voldoende horeca om het centrum meer leven in te bl          azen. Wanneer een aantal straten op bepaalde momenten, bijvoorbeeld in het weekend of op feestdagen, autovrij kunnen gemaakt worden dan kunnen er meer terrasjes uitgezet worden, met een paar springkastelen en af en toe een optreden zou dat voor ambiance kunnen zorgen”.

Over parkeerproblemen moeten we ons geen zorgen maken, aldus Eliane, want er is de grote, nieuwe parking op de voormalige Fata Morgana site. “Het centrum wordt trouwens geregeld afgesloten met kermis en elke vrijdag voor de markt. En dat zorgt niet direct voor grote problemen. In de hele Kerkstraat is trouwens maar één garage. En met de buurtbewoners kunnen we zeker rekening houden”.

Eliane zal haar voorstel doorspelen aan het schepencollege en geniet zeker al de steun van een aantal middenstanders, ook buiten de horeca. “Die zouden eventueel ook op zondag hun zaak open kunnen houden”.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk